Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, Van'da yaptığı acıklamada ""Demokrasinin ayaklar altına alındığını, secimle gelenlerin gorevlerinden alındığını biliyorum. Butun bunları, soz veriyorum cozeceğim. Kayyum denen garabet uygulamayı tumuyle bitireceğiz." dedi. 14 Mayıs'ta yapılacak secimlere 12 gun kala mitinglerine hız veren Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, Van'daki mitingde vatandaşlara seslendi. Konuşması boyunca 'adalet' vurgusu yapan Kılıcdaroğlu, "O kayyum denen garabet uygulamayı tumuyle bitireceğiz. Gelirken soz verdim, belediyeden atılan 306 gorevli kardeşim var onların tamamını gorevlerine iade edeceğim" diye konuştu.
"KAYYUM DENEN GARABET UYGULAMAYI TUMUYLE BİTİRECEĞİZ"
Kılıcdaroğlu'nun acıklamalarından one cıkan satır başları şoyle;
"Buyuk haksızlıklar yapıldığını da biliyorum. Demokrasinin ayaklar altına alındığını da biliyorum. Secimle gelenlerin gorevlerinden alındığını biliyorum. Butun bunların tamamını soz veriyorum cozeceğim. O kayyum denen garabet uygulamayı tumuyle bitireceğiz. Arkadaşlar 'yuh' cekmeyin gideceksiniz sandıkta oy vereceksiniz bunu yapanları beraber emekli edeceğiz. Bıkmadık mı ya, kamplaşmadan kavgadan bıkmadık mı ya! Yeter artık! Memleketimizde huzur icinde yaşamak kucaklaşmak istiyoruz. Biz bu guzel ulkede beraber olacağız. Van Denizi'nde beraber olacağız. Ben Van Denizi dediğim zaman bir ara eleştirmişlerdi golun adını bilmiyor diye ama benim Erciş'te okula başladığımız bilmiyorlar oraya Van Denizi denir. Van ne kadar guzel olduğunu bilmez miyim.
"306 KARDEŞİMİ GOREVE İADE EDECEĞİM"
Gelirken soz verdim belediyeden atılan 306 gorevli kardeşim var onların tamamını gorevlerine iade edeceğim. Nerede bir adaletsizlik varsa ben orada olacağım adaletsizlikle mucadele etmek benim boynumun borcudur.
"TAŞERONLARI KADROYA ALACAĞIZ"
O arsızlara ben 5'li ceteler diyorum. Hic meraklanmayın o 5'li ceteler malı alıp yurt dışına goturduler ben bunu bilmez miyim! Hic merak etmeyin son kuruşuna kadar o paraları alıp geri getireceğim. Onlar yandaşlarına paralarına saraylarına guveniyorlar. Ben ise sadece ve sadece size guveniyorum. Halka milletime guveniyorum. Oğretmen evinde calışan emekciler var. Onlar memur da değil taşeron da değil. 20 bin civarında. Hepsinin hakkını teslim edeceğiz. Taşeronları kadroya alacağız. 100 bin oğretmen ataması yapacağız. KPSS'de yuksek puan alıp sozlu sınavda elenenler var onu kaldıracağız kim ne puan aldıysa ona gore atamalarını yapacağız. KHK'lıları da cozeceğiz.