Milli Eğitim Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seciminde gorevlendirilen oğretmenlerin, secim tarihinden once yapılan secim hazırlık toplantılarına katılmaları nedeniyle bu gune rastlayan ek derslerinin odenip odenemeyeceğine ilişkin goruş yazıları. Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Mudurluğunun 01.04.2014 tarih ve 1334661 sayılı goruş yazısı,
Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Mudurluğunun 03.07.2018 tarih ve 12688618 sayılı goruş yazısı,
Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Mudurluğunun 28.03.2019 tarih ve 06435051 sayılı goruş yazısında;
"Kararın 16'ncı maddesinde Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında gorev yapan oğretmenlerin, secim hazırlık toplantılarına katıldıkları gunlerde ek ders gorevlerini yapmış sayılacakları yonunde bir duzenleme bulunmadığından, bu konumdaki oğretmenlerin, soz konusu gunde fiilen yerine getiremedikleri meslekle ilgili calışmaları icin ongorulen ek ders ucretinden yararlandırılmalarının mumkun bulunmadığı," acıklamalarına yer verilmiştir.
Ahmet KANDEMİR