Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, inceleme ve acılış icin geldiği memleketi Konya'nın Kulu ilcesinde konuşma yaparken, eğitiminden bahsettiği sırada kendisini dinleyen babası duygulandı. Bakan Koca, kendisiyle fotoğraf cektirip selamlaşmak isteyen hemşehrilerinin arasında guclukle ilerledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, esnaf ziyaret, acılış toreni ve incelemeler icin Konya'nın Kulu ilcesine geldi. Bakan Koca, hemşerilerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Esnaf ziyareti yapan Bakan Koca'nın, ilerlemekte zorlandığı anlar oldu. Hemşehrileri Koca ile fotoğraf cektirip konuşabilmek icin etrafını sararken, Koca guclukle yurudu.
"Bakkal olan babamın cıraklığını yaparak bugunlere geldim"
Bakan Koca daha sonra acılış torenine gecti. Bakan Koca konuşmasında, "Bugun baba ocağımdayım. Bu topraklarda bakkal olan babamın cıraklığını yaparak bugunlere geldim. Dolayısıyla bu topraklara hizmet etmek boynumun borcu. 5 yıllık Sağlık Bakanlığı donemimde sizleri mahcup edecek hicbir şeye imza atmadık. Allah da nasip etmesin" dedi.
Kendisini dinleyen babası duygulandı
Bakan Koca'nın konuşmasında cocukluğunda eğitiminden bahsettiği sırada arka sıralarda kendisini dinleyen babası Hasan Koca da duygulandı. Bakan Koca konuşmasında, "14 yaşımda, yani ortaokulu bitirdikten sonra eğitim icin Bursa'ya gittim. Kimin yanına gittim, Kulu'da şu an Turkiye'nin ilk 50 bilim adamı icine giren Prof. Dr. Ozcan Erel kardeşimin yanına gittim. Ozcan Erel de bu toprakların evladı, buradan yetişti. Abisi Gazi Kamil, abisi Şerafettin Erel dahil olmak uzere her biri şu anda akademisyen. Ve o donemde bu imkanlarımız, daha nitelikli bir okulda okuma imkanımız yoktu. Bu cercevede burada ağırlıklı kardeşlerimizin yurt dışı eğilimi olduğunu hepimiz biliyoruz ama zeki olan evlatlarımızın da cok olduğunu iyi biliyoruz. Onun icin Kulu'muza bir fen lisesi acılması gerektiğini duşundum" dedi.