Milli Eğitim Bakanı Mahmut Ozer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde oğrencilerin sağlıklı beslenme alışkanlığı, gıda guvenliği, guvencesi ve kalitesi konularında farkındalığını artırmak ve onları fiziksel aktiviteye teşvik etmek amacıyla Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı'nı hazırladıklarını bildirdi. Milli Eğitim Bakanlığının, "buyume ve gelişmelerinin hızlandığı, beslenme alışkanlıklarının geliştiği, sağlıklı yaşamın temellerinin atıldığı okul cağında cocukların enerji ve besin ogelerini dengesiz alımının buyume, gelişme ve okul başarısını olumsuz etkilediği, dengesiz beslenme ve yetersiz fiziksel aktivitenin yetişkin donemde bircok hastalığa zemin hazırladığı" tespitine yer verilen acıklamasına gore, bakanlık, okul oncesinden ortaoğretime kadar cocukların geleceğe guvenle adım atmaları, fiziksel, bilişsel, sosyal, buyume ve gelişmelerinin dengeli olması icin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı'nı hayata geciriyor.
Proje kapsamında okul bahceleri ve koridorlarında aktiviteler planlayıp fiziksel uygunluk karnesi hazırlayarak oğrencilere sağlıklı bir yaşam icin rehberlik ediliyor.
Boylece beslenme menuleri ve takvimi, ozel durumlarda beslenme, kurumsal standardizasyon ve belgelendirme calışmaları ile sağlıklı yemek yeme kulturunun topluma eğitim yoluyla yayılımı hızlandırılıyor.
- Sağlıklı beslenme sosyal yaşamın rutini haline getiriliyor
Guvenilir Gıda ve Beslenme Yonetim Sistemi ile 81 ilde okullar belgelendirilip okul gıda işletmelerinin alt yapı standartları guclendiriliyor.
Okul bahcelerinde organik uretimlerin yapılması ve biyobozunur atıklardan kompost oluşturulması teşvik edilerek sağlıklı yaşam surecine oğrenciler de katılıyor.
Kamu spotu, internet sitesi, afişler ve bilgilendirici broşurler ile oğrenciler beslenme, fiziksel aktivite ve sağlıklı gıda konularında bilgilendirilirken onlara doğru beslenme alışkanlıkları kazandırılıyor.
OBA ve EBA ile oğretmen ve oğrencilere beslenme ve fiziksel aktivite eğitimleri; okul kantin calışanlarına, beslenme ve gıda alanında gorevli butun taraflara da ozel eğitimler veriliyor. Halk eğitim merkezlerinde duzenlenen aile farkındalık eğitimleri ile sağlıklı beslenme sosyal yaşamın rutini haline getiriliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı, tip 1 diyabet, colyak ve laktoz intoleransı gibi ozel durumlara sahip cocuklar icin beslenme ve fiziksel aktivite onerileri sunuyor.

Program kapsamında şimdiye kadar pilot okul program yurutuculeri, rehber oğretmenler ve rehberlik araştırma merkezlerinde psikolojik danışmanlar, pilot okul beden eğitimi oğretmenleri, pilot okul mudurleri, ilce milli eğitim şube mudurleri, ilce milli eğitim iş guvenliği uzmanları, il ilk yardım eğitimi mesul mudurleri, pilot okul aşcıları, pilot okul kantin calışanlarından oluşan 7 bin 594 kişiye eğitimler verildi. 239 bin 303 oğrenci ise İlk Yardım Farkındalık Eğitimi aldı.
- "Oğretmenlerimizle oğrencilerimiz daha sağlıklı bir geleceğe adım atacak"
Acıklamada, "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı"na ilişkin değerlendirmelerine yer verilen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Ozer, şunları kaydetti:
"Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde, oğrencilerimizin sağlıklı beslenmeye yonelik beslenme alışkanlığı, gıda guvenliği, gıda guvencesi ve sunulan gıdanın kalitesi konularında farkındalığını artırmak, uluslararası standart ve şartlara uygunluğu sağlamak ve fiziksel aktiviteye teşvik etmek amacıyla Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı hazırladık. Program kapsamında 2022-2023 eğitim yılı sonuna kadar 1320 pilot okulda 360 bin 708 oğrenci ile 36 bin 40 oğretmenimizin eğitim almasını planlıyoruz."
Bakanlık olarak 5 milyon oğrenciye okul yemeği desteği sağladıklarına işaret eden Ozer, "Oğrencilerimizi sağlıklı oğunlerle buluştururken proje kapsamında yer alan okullarda gorevlendirilen rehber oğretmen, okul sağlığı hemşireleri ve beden eğitimi oğretmenlerimizle oğrencilerimiz daha sağlıklı bir geleceğe adım atacak." değerlendirmesinde bulundu.