Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, katıldığı televizyon programında gundeme ilişkin konuları değerlendirdi. "Kılıcdaroğlu FETO'nun yeni ortağı" sozleriyle muhalefetin tepkisini ceken İnce, neden bu ifadeyi kullandığını anlattı. Ayrıca Kılıcdaroğlu'na şartlı destek cağrısı yapan İnce, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ı gondermesi halinde Kılıcdaroğlu'nu destekleyeceğini belirterek "Zamanımız bol, 10 gun var. Destekleyeceğim, at ikisini kenara. Oyle yok, Yuce Divan'a gidecekler. Var mı bundan guzel teklif?" dedi. Memleket Partisinin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce bir TV kanalında gundeme dair acıklamalarda bulundu.
Muharrem İnce yaptığı acıklamada "Davutoğlu ve Babacan'ı cekin kenara. Yuzde 1 oyu yok bunların. Atın ikisini kenara, kayıtsız destek olacağım. Cumhurbaşkanı Yardımcılığı istemiyorum, Bakanlık istemiyorum, hicbir şey istemiyorum. Ben memleket istiyorum memleket." dedi. Muharrem İnce'nin bu acıklaması Memleket Partisinin sosyal medya hesabından yayımlandı
İnce ayrıca, Cumhurbaşkanı olması halinde Ali Babacan'ı Yuce Divan'a gondereceklerini, Babacan'ın Ataturk ile problemli olduğunu, tarikatlarla kucak kucağa bulunduğunu, laikliği icine sindiremediğini, Turkluğu tartıştığını iddia etti.
Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'den secime sayılı gunler kala dikkat ceken acıklamalar geldi. Sozcu Televizyonu'nda gundeme ilişkin soruları yanıtlayan İnce, İzmit mitinginde yaptığı ve muhalefetin tepkisini ceken "Kılıcdaroğlu FETO'nun yeni ortağı sozlerine de acıklık getirdi. İnce, aynı zamanda CHP lideri Kemal Kılıcdaroğlu'na destek şartını da acıkladı.
İnce'nin değerlendirmeleri şoyle:
"2010'da referandum olmuş, yargı FETO'ye teslim edilmiş. Butun bunların icinde Sadullah Ergin adalet bakanı. Ve bu konu herkes tarafından biliniyor. Peki şimdi bu Sadullah Ergin, yargıyı FETO'ye teslim ederken, bu Sadullah Ergin YAŞ kararlarıyla once Ataturkcu subaylar tasfiye edilirken, kumpaslar kurulurken, sahte ses kayıtları devredeyken bu adam işin bir numarasıydı. Peki o arada İcişleri Bakanı kimdi? İdris Naim Şahin. Paranın başında kimdi? Ali Babacan'dı.
'BUNU DEMEK HAKKIM'
Sadullah Ergin, CHP'nin Cankaya'dan 4'uncu sırasından milletvekili olacak ki, buyuk ihtimal secilecek. Şimdi buna dokunulmazlık vereceksiniz. FETO Turkiye'yi ele gecirirken, FETO orduyu dağıtırken, yetkili etkili makamlardaki insanları onlarla birlikte işbirliği yaparsanız ben size FETO'nun yeni ortağı derim. Bunu demek hakkım."
'AT İKİSİNİ KENARA, DESTEKLEYECEĞİM'
Muharrem İnce, Millet İttifakı'ndaki 4 partiden cok daha yuksek oy oranına sahip olduğunu belirterek Kemal Kılıcdaroğlu'na destek şartını da acıkladı. İnce, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın ittifaktan gonderilmesi halinde destek vereceğini belirterek şunları soyledi:
"Cozumu soyluyorum; Yuzde 1 oyu yok bunların. At ikisini kenara, kayıtsız destek olacağım. Soz. Gelsin hadi. Davutoğlu ve Babacan'ı kenara ceksin, kayıtsız destek oluyorum. Hicbir şey istemiyorum. Cumhurbaşkanı Yardımcılığı istemiyorum. Bakanlık istemiyorum. Hicbir şey istemiyorum. Ben memleket istiyorum memleket. At onları kenara, destekleyeceğim
Zamanımız bol, 10 gun var. Destekleyeceğim, at ikisini kenara. Olmaz onlarla, onları da yargılayacağız. Oyle yok, Yuce Divan'a gidecekler. Var mı bundan guzel teklif?"