Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Mudurluğu 02.05.2023 tarih ve 75414648 sayılı yazısı ile FATİH Projesi kapsamındaki oğretmen eğitimlerini ve proje ile ilgili diğer iş ve işlemleri yurutmek amacıyla il/ilce milli eğitim mudurluklerine 01 Haziran 2023 tarihinden itibaren 6 ay sureyle FATİH Projesi eğitmenleri gorevlendirilmesini istedi. FATİH Projesi eğitmeni olarak gorevlendirilmesi teklif edilecek oğretmenler, aşağıdaki hususlara gore belirlenecektir.
1. İlgi (b) Bakanlık oluru ile gorevlendirilen ve halen gorevine devam eden oğretmenlerden istekli olanlar teklif formuna oncelikli olarak eklenecektir.
2. İl milli eğitim mudurlukleri; merkezi olarak yapılan FATİH Projesi kapsamındaki eğitmen eğitimi kurslarına veya "FATİH Projesi Etkileşimli Sınıf Yonetimi Kursu" uzaktan eğitimine katılan ve başarılı olan Bilişim Teknolojileri oğretmenleri arasından yeni gorevlendirme teklifi yapabilecektir.
3. FATİH Projesi kapsamında merkezi olarak duzenlenen eğitmen eğitimlerinde eğitim gorevlisi olarak en az 100 saat gorev alan oğretmenler teklif edilebilecektir.
4. İl milli eğitim mudurlukleri tarafından teklifler; oğretmenlerin kadrolarının bulunduğu okul/kurumlar dikkate alınarak, ilceler arası yer değişikliğine sebep olmayacak ve yolluk/yevmiye odemesi gerektirmeyecek şekilde il/ilce milli eğitim mudurluklerine yapılacaktır.
5. Teklif edilen oğretmenler arasından 1 (bir) kişi "BT İl Koordinatoru" olarak belirlenecektir.
6. Uzerinde yoneticilik, MEBBİS vb. gorevi bulunanlar teklif edilmeyecektir.
7. Yukarıda belirtilen şartları taşıyanlar arasından istekli oğretmenler bulunmaması durumunda bilişim teknolojileri oğretmenleri arasından il/ilce ihtiyacları doğrultusunda gorevlendirme teklifleri yapılabilecektir. Yapılan teklifler değerlendirilecek, gorevlendirilmesi uygun gorulen oğretmenler ilk merkezi FATİH Projesi-Eğitimde Teknoloji Kullanımı Eğitici Eğitimi Kursuna alınarak yetiştirilecektir.
8. Onceki gorevlendirme donemlerinde ceşitli sebeplerle gorev iptali yapılan oğretmenlerin teklifleri yapılmayacaktır.
9. İl milli eğitim mudurlukleri tarafından gorevlendirilmesi teklif edilen oğretmenlerin bilgileri ek formda belirtilen alanlara eksiksiz doldurulacaktır.
İşte o talimat;
Ahmet KANDEMİR