İstanbul Beyoğlu'nda istinat duvarı, lise binasının arka bahcesine coktu. Oğrencilerin derste olduğu sırada yaşanan cokme sonrası cevredeki 3 bina tahliye edildi. Beyoğlu'nda bir sokakta istinat duvarının cokmesi sonucu 3 bina boşaltılarak muhurlendi.
Sururi Mehmet Efendi Mahallesi Keramet Sokak'taki istinat duvarının cokmesiyle yolun altından kayan toprak ile beton molozları, henuz faaliyete gecmeyen Beyoğlu Mustafa Kandıralı Guzel Sanatlar Lisesi'nin bahcesine duştu.
Toprak ve molozların altında kalan bahcedeki ağaclar devrilirken bazıları ise Sururi Ortaokulu'nun bahcesine duştu.
Olay yerine gelen Beyoğlu Belediyesi ekipleri cevreye guvenlik şeridi cekti. Ekipler tahliye ettikleri 3 binanın girişlerini muhurledi.
- "Buyuk ihtimalle su ala ala patlama yaptı"
Cevre sakini Havva Ercin, basın mensuplarına, belediyeden gelen bir memurla konuştuğu sırada duvarların catırdamaya başladığını gorduğunu soyledi.
Memurun ve kendisinin bu nedenle aniden kactığını dile getiren Ercin, "O anda da yol coktu. Ama ondan da ilerisi sabahleyin zaten cokmuş. İki gun once orası catlamaya, su fışkırmaya başlamış. Buyuk ihtimalle su ala ala patlama yaptı." dedi.
Ercin, Beyoğlu Belediyesinden yetkililerin aileleri gecici olarak bir yere yerleştireceklerini soylediklerini, şu an 3 binanın boşaltılıp muhurlendiğini anlattı.
Kanalizasyon ve şebeke suyundan sızmaların etkisiyle toprak kaymasının yaşanmış olabileceğine dikkati ceken Ercin "Uc gun once Buyukşehir Belediyesi geldi, orayı kazdılar. Kazdıktan sonra kapatmadılar. Benim bu alt temel olmadığı icin, mustakil ev olduğu icin orada oyuklar vardı, oraya sular girmiş. Yukarıdan gelen sular artık tam nasıl oldu ben de bilmiyorum. Sonra 'Geleceğiz.' dediler, bir daha gelmediler. Orayı da kapatmadılar. Benim evim şimdi ondan da tehlikede. Uc gun once yan komşumla konuştuk. Dedik ki imza toplayalım, şikayet edelim, Buyukşehir gelsin bu yolu yapsın. Bu yıkılacak cunku." dedi.