Yuksekoğretim Kurulu Başkanlığı, lisans duzeyinde eğitim veren programlarda istihdam edilebilecek oğretim gorevlisi alanları guncelledi! "Devlet Yuksekoğretim Kurumlarında Oğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yonetmelik"in "Norm Kadrolarının Belirlenmesi" başlıklı 4 uncu maddesinin 6 ncı fıkrası uyarınca, "Yuksekoğretim Kurulu tarafından belirlenen ders verecek oğretim uyesi temininde gucluk cekilen ozellikli alanlar ile sağlık programlarındaki klinik ve laboratuvar uygulamaları veya muhendislik laboratuvar uygulamalarında ihtiyac duyulanlar haric olmak uzere, fakultelerde oğretim gorevlisi kadro planlaması yapılamaz.
Yukarıda belirtilen ozellikli ve uygulamalı alanlara ilişkin oğretim gorevlisi kadro talepleri, anabilim/anasanat dalı ve bolum kurulu ile ilgili birim ve universite yonetim kurulunun goruşu alınarak rektor tarafından Yuksekoğretim Kuruluna iletilir ve Yuksekoğretim Kurulu tarafından karara bağlanır. Bu şekilde fakultelere ders vermek uzere tahsis edilen oğretim gorevlisi kadroları ilgili birimin norm kadrosundan sayılır." hukmu uyarınca lisans duzeyinde ders verecek statude oğretim gorevlisi alımına izin verilen alanları guncelledi.
İŞTE O ALANLAR: