İş Sağlığı ve Guvenliği Genel Mudurluğu İşyeri Hekimliği ve İş Guvenliği Uzmanlığı Sınavı (2023-İSG/1) ve Elektronik Yuksekoğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavının (e-YOKDİL 2023/1 İngilizce-Sosyal Bilimler) 6 Mayıs Cumartesi gunu, Elektronik Yuksekoğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavının (e-YOKDİL 2023/2 İngilizce-Sağlık Bilimleri) ise 7 Mayıs Pazar gunu yapılacak Olcme, Secme ve Yerleştirme Merkezi (OSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, yaptığı acıklamada, 2023-İSG/1 ve e-YOKDİL 2023/1 İngilizce-Sosyal Bilimler sınavının 6 Mayıs Cumartesi, e-YOKDİL 2023/2 İngilizce-Sağlık Bilimleri sınavının ise 7 Mayıs Pazar gunu yapılacağını duyurdu.
Lisansustu eğitim ve akademik alanda gecerli olan Yuksekoğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavının (YOKDİL) gecen yıl ilk kez elektronik ortamda uygulandığını ve 4 bin 818 adayın katıldığına işaret eden OSYM Başkanı Ersoy, "Bu hafta sonu duzenlenecek e-YOKDİL Sosyal ve Sağlık Bilimleri ise 9 bin 816 adayın katılımıyla yapılacak. Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-Sınav merkezlerinde İngilizce dilinde gercekleştirilecek sınavda emniyet dahil 702 kişi gorev alacak. 20 Mayıs tarihinde de e-YOKDİL Fen Bilimleri Sınavını duzenleyeceğiz." bilgisini verdi.
- İSG 16 ilde yapılacak
OSYM Başkanı Ersoy, ayrıca şunları kaydetti:
"İş Sağlığı ve Guvenliği Genel Mudurluğu İşyeri Hekimliği ve İş Guvenliği Uzmanlığı Sınavı (2023-İSG/1) ise 16 ilde, toplam 40 bin 147 adayın katılımıyla yapılacak, sınavda emniyet dahil 5 bin 121 gorevli yer alacak. 94 bina ve bin 478 salonda duzenlenecek sınav saat 10.15'te başlayacak. Adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Kimlik kartını kaybeden, kimlik kartı bulunmayan veya kimlik kartında kimlik numarası ve fotoğrafı olmayan adaylar icin il ve ilce nufus mudurlukleri sınav gunleri acık olacak. Hafta sonu gercekleştirilecek sınavlara girecek tum adaylara başarılar, sınav gorevlilerine de kolaylık diliyorum."