"(Kemal Kılıcdaroğlu'nun 17-25 Aralık'taki ses kayıtlarına ilişkin acıklaması) Bu, Kılıcdaroğlu'nun vaktiyle Turk halkını aldattığını, yanılttığını, Sayın Cumhurbaşkanı'mıza atılan iftirayı yaydığını, yaygınlaştırdığını gosteriyor. Onun icin de bu itiraf nedeniyle Sayın Kılıcdaroğlu'nu Turk halkından, aldattığı ve yanılttığı Turk halkından ozur dilemeye davet ediyorum"- "(Muhalefetin PKK'nın elebaşı Ocalan'la hakimin goruştuğu iddiası) Muhtemelen edindikleri birtakım yazıları carpıtıyorlar. 'Elimde belge var', cık acıkla belgen varsa. Elini tutan mı var?"- "Cağrı yapıyorum, o hakimin de diğerlerinin de adını acıklayın. Yazıları da yayınlayın. Onlar yayınlamazsa yazıları ben yayınlayacağım, butun basına vereceğim" Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu'nu, 17-25 Aralık surecindeki ses kayıtlarına yonelik "itiraf" niteliğindeki acıklamaları nedeniyle, aldattığı ve yanılttığı Turk halkından ozur dilemeye davet etti.
Bozdağ, CNN Turk canlı yayınında gundeme ilişkin acıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.
The Economist dergisinin 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Donem Milletvekili Secimleri hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldığının hatırlatılması uzerine Bozdağ, Turkiye'deki secimlerin sadece Turk halkı tarafından değil, yurt dışında da yakından takip edildiğini soyledi.
Bozdağ, yabancı devlet başkanlarının, basın mensuplarının, cok sayıda cevrenin Turkiye'deki secimlere mudahale veya secmenlerin tercihlerini etkilemek icin değişik davranışlar ortaya koyduğuna işaret ederek, The Economist'in de onlardan biri olduğunu kaydetti.
Başka dergiler ve gazetelerin de zaman zaman benzer haberler yapıp, benzer manşetler attığını belirten Bozdağ, şoyle konuştu:
"Cok belli, Turkiye'nin secimlerine mudahale girişimi bunlar ve Turk secmeninin tercihlerini etkileme teşebbusleri olarak duruyor. Ama şu acık, Turkiye'nin secimini The Economist yapmayacak. Turkiye'nin cumhurbaşkanını ve milletvekilini Washington yahut da Londra'dakiler secmeyecek, Turk milleti sececek. Dolayısıyla bu manşetlerin milletimizin tercihlerini değiştirmeye etkili olacağına inanmıyorum."
- "Kumpasa destek verdiğini itiraf etmiş oldu"
Adalet Bakanı Bozdağ'a, Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu'nun, katıldığı canlı yayında kendisi hakkında bazı kayıtların ortaya cıkacağını soylediği ve "17-25 Aralık surecinde de sahte ses kayıtları yaptılar" ifadesini kullandığı hatırlatıldı.
Bozdağ, "Sayın Kılıcdaroğlu yıllar sonra da olsa Cumhurbaşkanı'mıza iftira etmiş olduğunu, Cumhurbaşkanı'mıza bir kumpasın kurulmuş olduğunu 17-25 Aralık'ın FETO'nun bir kumpası olduğunu, o kasetlerin de bir kumpas olduğunu ve kurmaca olduğunu acıkca itiraf etmiş oldu. Ama bir şey daha yaptı, kendinin de o surecte bu kumpasın neticeye varması icin bilerek veya bilmeyerek bu kumpasa destek verdiğini itiraf etmiş oldu." dedi.

Kılıcdaroğlu'nun 17-25 Aralık surecinde ses kayıtlarını TBMM'de dinlettiğini, "Benimle ilgili boyle kasetler cıksa saniye durmam, bırakırım" dediğini hatırlatan Bozdağ, şoyle devam etti:
"Bu, şunu gosteriyor, Kılıcdaroğlu'nun vaktiyle Turk halkını aldattığını, yanılttığını, Sayın Cumhurbaşkanı'mıza atılan iftirayı yaydığını, yaygınlaştırdığını gosteriyor. Onun icin de bu itiraf nedeniyle Sayın Kılıcdaroğlu'nu Turk halkından, aldattığı ve yanılttığı Turk halkından ozur dilemeye davet ediyorum. Cumhurbaşkanı'mıza karşı yurutulen iftira ve kumpas surecine verdiği destekten dolayı da Sayın Cumhurbaşkanı'mızdan ozur dilemeye davet ediyorum. Herhalde boylesi bir noktada, yani siyasi etik bunu gerektirdiği gibi bizim sahip olduğumuz ahlak kuralları da birisi bir kumpasa uğramışsa, birisi hakkında iftira atılmışsa, bilmeyerek ya da onların doğruluğuna inanarak o surece destek vermişse birinin bundan dolayı ozur dilemesi, kamuoyundan ve Cumhurbaşkanı'mızdan ozur dilemesi asgari ahlak kurallarının gereğidir. Sayın Kılıcdaroğlu'nu buradan ozur dilemeye davet ediyorum."
- "Yarın yazışmaların hepsini Turkiye kamuoyuyla paylaşacağım"
Muhalefetin, "bir hakimin teror orgutu PKK'nın elebaşı Abdullah Ocalan'la goruşmek uzere İmralı'ya gonderildiği" iddiası hatırlatılan Bakan Bozdağ, şunları kaydetti:
"Şimdi bakın onlar yalan soyluyor. Bu kadar acık soyluyorum ve 'Belge var falan filan' diye soyledikleri kısımda oraya zaman zaman bizim bir suru Adalet Bakanlığından teknik heyetler gider. Oradaki binaların tamiri, bakımı, onlarla ilgili boyle bir gorevlendirmeyle ilgili yapılan şeyler, calışmalar. Oradan muhtemelen edindikleri birtakım yazıları carpıtıyorlar. 'Elimde belge var', cık acıkla belgen varsa. Elini tutan mı var? O belge Ocalan'la goruşmeyi gosteriyorsa, 'Elimde belge bu. Bak Ocalan'la bu goruştu', cık acıkla. Acıklayamazlar. Cunku bile bile Ocalan'la hic alakası olmayan bir yazışmayı, oradaki sadece teknik bir ihtiyactan, dış guvenlikle ilgili birtakım calışmalar yapılmasıyla ilişkin gorevlendirmeleri, yazışmaları alıp Ocalan'la goruştu şeklinde carpıtıyorlar."

Muhalefete, iddiasına ilişkin belgeleri gostermesi cağrısında bulunan Bakan Bozdağ, bu acıklamaların teror orgutu PKK'nın Kılıcdaroğlu'na yonelik desteğini gizleme amacı taşıdığı icin yapıldığını belirtti.
Bozdağ, şoyle devam etti:
"(Bak işte onlar da orada goruşuyor) diye bir sonucla kendi ayıplarını kapatmak istiyorlar ama yok boyle bir şey. Buyuk bir carpıtmayı bile isteye yapıyorlar. Onun icin de buradan bir kez daha cağrı yapıyorum, o hakimin de diğerlerinin de adını acıklayın. Yazıları da yayınlayın. Onlar yayınlamazsa yazıları ben yayınlayacağım, butun basına vereceğim. Bakın bakalım burada goruşme var mı? Yani bugun yayınlamazlarsa yarın ben basına butun bu yazışmaları vereceğim. Ben yayınlanması cağrısında bulunuyorum. Eğer ahlaklı ve soylediklerinin doğruluğuna inanıyorlarsa bunu yayınlasınlar. Yayınlamıyorlarsa ben arkadaşlarıma talimat verdim. Yarın bu yazışmaların hepsini Turkiye kamuoyuyla paylaşacağım."