Mardin'in Nusaybin ilcesinde iki cocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gozaltına alınan uzman cavuş tutuklandı. Mardin'de gorevli uzman cavuş E.K.'nin 29 Mart'ta A.D.'ye, 22 Nisan'da ise H.O.'ya cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Gozaltına alınan şupheli E.K., savcılık ifadesinde, şahısları tanımadığını, sadece uzerine atılı suc nedeniyle şahısları hatırladığını beyan etti. Soz konusu şahısları farklı tarihlerde aracına aldığını ifadesinde belirten E.K., "29 Mart tarihinde gercekleşen olayda komutanlarımdan izin alarak carşıya cıkmıştım. Saat oğleden sonra, mağdur A.D. de carşıya giderken yol guzergahında duruyordu. Şahıs bana hitaben durmam icin el kol hareketi yapınca ben de durdum. Carşı tarafına gideceğini soyledi. Ben de carşıda işlerimi bitirip karakoluma donecek olmasından dolayı binmesinde bir mahsur olmadığını soyledim. Aracıma bindi, tahminimce yolculuk 5-6 dakika surdu. Yolda sadece bana asker olup olmadığımı sordu. Ben de ona herhangi bir işim yok dedim. Bunun haricinde hatırladığım kadarıyla herhangi bir konuşma gecmedi. Bu şahsın haricinde zaman zaman Nusaybin'e giderken, gelirken guzergahımda el kaldırıp otostop ceken şahısları ise alıp bırakıyorum. İnsani olarak insanlar mağdur olmasın diye yardım ediyorum. Aleyhimde sadece bu iki mağdurun beyanı vardır" denildi.
Nusaybin Sulh Ceza Hakimliğince verilen kararda, "E.K., uzerine atılı 'cocuğun cinsel istismarı' sucunun vasıf ve mahiyeti, dosyadaki delil durumu, delilerin henuz tam olarak tam toplanmamış oluşu, şuphelinin uzerine atılı sucu işlediğine yonelik somut delillere dayalı kuvvetli suc şuphesinin bulunduğu, şuphelinin uzerine atılı sucun CMK 100/3-a maddesinde sayılı katalog suclardan olduğu anlaşılmakla, şuphelinin uzerine atılı sucun cezasının alt ve sınırı da dikkatte alındığında kacma şuphesinin varlığının bulunduğu bu aşamada adli kontrol tedbirlerinin yeterli olmayacağı, tutuklama tedbirinin ise olculu olacağı şupheli hakkında CMK'nın 100. Maddesinde belirtilen tutuklama tedbirine karar verilmesi icin gereken şartlar oluştuğundan şupheli hakkında tutuklama talebinin kabulu ile tutuklanmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.