Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) ve Yuksekoğretim Kurulu (YOK) işbirliğiyle "Depremden Etkilenen Universitelerdeki Oğrencilere Yonelik Cevrim İci Diplomasi Semineri" duzenlendi. YOK'ten yapılan yazılı acıklamaya gore, YOK Başkanı Prof. Dr. Erol Ozvar, SAM'ın "Deprem Bolgesindeki Universite Oğrencilerimizle El Ele" programı kapsamında gercekleştirilen ve 18 Mayıs'a kadar surecek seminerde konuştu.
Dışişleri Bakanlığı ile Yuksekoğretim Kurulu arasında yapılan protokolle oğrencilere universite eğitimleri ve dersleri dışında bir paket program sunduklarını belirten Ozvar, "Bu paket program sizleri Turk dış politikasının muhtelif temalarıyla tanıştırabilmeyi, sizlerin ilgisini guncel Turkiye'nin reel sorunlarıyla politika problemleriyle, dışişleriyle, uluslararası ilişkileriyle aslında bir araya getirmeyi ve sizlere Turkiye'nin guncel dış politika konularını anlatabilmeyi, bu konuda yetkin ağızlardan bilgi sunmayı hedefliyor." ifadesini kullandı.
Ozvar, okul dışında bu tur ciddi, bilimsel yetkinlikleri olan etkinliklere oğrencilerin katılmalarını onemli bulduğunu belirterek şunları kaydetti:
"Bundan sonra da programlardaki derslere ilaveten yeni seminerler duzenleyeceğiz. Katılımınızın sizler icin cok faydalı olacağına inanıyorum. Oğrencilerimiz kendi program, bolum veya fakulteleri dışında bilimsel, akademik etkinliklere ne kadar fazla katılırlarsa o olcude kendi bilgi, beceri ve yetkinliklerini artıracaklardır. Universite dışında fakat universite kalitesinde bu tur etkinlikler, universite oğrencilerimize fevkalade onemli nitelikler kazandırmaktadır."
Seminer boyunca, oğrencilerin Dışişleri Bakanlığını yakından tanımasının yanı sıra dış politikanın onemli konularında eğitim almaları hedefleniyor.
Programa, deprem bolgesindeki 15 universiteden oğrenciler katılıyor.