Millet İttifakını oluşturan partilerden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, DP Genel Başkanı Uysal ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Secimi ve 28. Donem Milletvekili Genel Secimi icin oylarını kullandı. Uskudar Beylerbeyi'ndeki Hacı Sabancı Anadolu Lisesi'nde, 2127 numaralı sandıkta oyunu kullanan Akşener, cıkışta basın mensuplarına acıklama yaptı.
Ailesiyle vatandaşlık gorevini yerine getirdiklerini belirten Akşener, secimin millet ve ulke icin hayırlara vesile olmasını diledi.
Cok guzel bir calışma yurutulduğunu anlatan Akşener, "Ozellikle Millet İttifakı olarak. Uyumlu, birbirine yol veren, birbiriyle dostluk icerisinde. Birimiz bir şehirdeyse diğer arkadaşımız bir başka şehirde calıştık ve iddia ediyorum en fazla secmene ulaşan bir organizasyonun icinde yer aldık." diye konuştu.
Akşener, 45 yerde miting, 54 noktada da program yaptığına dikkati cekerek, şunları kaydetti:
"Sadece ben, 66 civarında 66 noktada. Sayın İmamoğlu, Sayın Mansur Yavaş aynı şekilde. Sayın Kılıcdaroğlu aynı şekilde. Yani hepimiz calıştık ve cok fazla insana ulaşıp dertlerimizi anlatmaya calıştık. En onemlisi de kutuplaştırmadan. Yani bu secimde Millet İttifakı bileşenleri olarak yapmaya calıştığımız şey, bizim secmenin derdini dinleyip onlardan aldığımız bilgiler ışığında cozumler uretmek, projeler uretmek."
Secmenin "velinimet" olduğunu aktaran Akşener, 3 yıldır Turkiye'de bu tutumu one cıkarmaya calıştığını ifade etti.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, şu goruşleri dile getirdi:
"Cok iftiralar, cok hakaretler, cok abuk sabuk şeyler yaşadık ama hicbirinin şu an icin onemi yok. Bundan sonra herkesin hur ve vicdanına danışarak kullanacağı oyların sandıktan cıkan sonuclarına, yani milletimizin sandığın icine attığı oyların sonuclarına hepimizin saygı gosterme... Yani talep eden kimdir, siyasetcidir. Talep eden nedir, buna saygı gostermesi ve cıkan sonuca 'amenna ve saddakna' demesi, 'baş ustune' demesi kısmına geciyoruz artık. Aziz milletin vereceği karar bizlerin başımızın ustundedir. İnşallah her şey guzel ve iyi olacak."
Akşener, secimi Ankara'da takip edeceğini anlattı.

Butun annelerin bugununu kutladığını dile getiren Akşener, "Evlat sahibi olsun olmasın butun kadınların Anneler Gunu'nun... Cunku doğurma yeteneği bir tek bizde, dolayısıyla kutluyorum. Bu arada tabii bunu hemen yayınlamayacaksınız ama bir Anneler Gunu hediyesi de isterim yani." ifadelerini kullandı.
Daha sonra bazı vatandaşlarla hatıra fotoğrafları cektiren Meral Akşener, Ankara'ya gitmek uzere okuldan ayrıldı.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan oyunu kullandı
Babacan, Cumhurbaşkanı Secimi ve 28. Donem Milletvekili Genel Secimi icin oyunu kullanmak uzere saat 10.15'te Bilkent Emlak Bankası Ortaokulu'na geldi.
Bir sure oy kullanmak icin sıra bekleyen Babacan, vatandaşların sırasını vermesi uzerine eşi Ulku Zeynep Babacan ile 4572 numaralı sandıkta oyunu kullandı.
Basın mensuplarına acıklamada bulunan Babacan, "Hepimiz icin, demokrasimiz icin hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

Bir gazetecinin "Oy pusulasını katlayabildiniz mi?" sorusuna Babacan, "Evet dikkatli katladım, murekkep sağa sola bulaşmasın diye." yanıtını verdi.
Karşılaştığı mahalle muhtarının, vatandaşların oy kullanmak icin saat 08.00'den itibaren sıraya girdiğini soylediğini aktaran Babacan, katılımın yoğun olduğunu vurguladı.
Secimlerin, demokrasinin bayramı olduğunu belirten Babacan, "Milli iradenin tecelli ettiği, halkımızın acıkca egemenliğini ilan ettiği bir gun." dedi.
Demokrasiyi cok onemsediklerini soyleyen Babacan, "Secimlerin ulkemiz icin hayırlı olmasını diliyorum. Aynı zamanda bu secimlerin butun dunyada demokrasi ozlemi ceken butun insanlar icin hayırlı sonuclar getirmesini diliyorum." diye konuştu.
Babacan, secim sonuclarını nerede takip edeceğinin sorulması uzerine, parti genel merkezinde olacağını ifade ederek şunları kaydetti:

"Akşam saat 21.00 ve sonrasında da cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıcdaroğlu ile genel başkanlarla beraber takip etme kararı aldık. Saat 21.00'den sonra ben de CHP Genel Merkezi'ne gececeğim. Diğer genel başkanlarla beraber sonucları oradan takip edeceğiz."
Babacan ve eşi Ulku Zeynep Babacan, tum annelerin Anneler Gunu'nu de kutladı.
Bir sure vatandaşlarla sohbet eden Babacan cifti, daha sonra okuldan ayrıldı.
DP Genel Başkanı Uysal, oyunu Afyonkarahisar'da kullandı
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gultekin Uysal, oyunu memleketi Afyonkarahisar'da kullandı.
Gultekin Uysal, eşi Hatice Uysal ve partililerle Cumhurbaşkanı ve 28. Donem Milletvekili Genel Secimleri dolayısıyla oyunu kullanmak icin Selcuklu İlkokulu'na geldi.
DP Genel Başkanı Uysal, oyunu 1226 No'lu sandıkta kullandı.
Uysal, cıkışta basın mensuplarına, 14 Mayıs 2023 tarihinin milletin derinden nefes almasına vesile olacağını soyledi.
Turk demokrasisinin en onemli sermayesinin kavgasız, dovuşsuz iktidarları değiştirebilme kabiliyeti olduğunu kaydeden Uysal, şu ifadeleri kullandı:
"Bugun bunu gercekleştiriyoruz. Guzel bir havada artık baharın sonu yazın başlangıcı, milletin de bu manada havaya, toprağa, suya cemreler duştuğu gibi her bir oy sandığa cemre olarak duşecektir. Milletin olduğu kadar kadim coğrafyanın, insanlığın da tarihin de onemli bir donum noktası olacağına inanıyorum." diye konuştu.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu oyunu Eyupsultan'da kullandı
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı ve 28. Donem Milletvekili Genel Secimi'nde oy verdi.
Eyupsultan'da bulunan Nejat Sabuncu İlkokuluna Eşi Sare Davutoğlu ile gelen Ahmet Davutoğlu, oy kullanacağı sandıktaki kadın gorevlilere karanfil verip, Anneler Gunu'nu kutladı.
Eşi ile 2249 numaralı sanıkta oyunu kullanan Davutoğlu, zarfı kutuya attıktan sonra "Hayırlı, uğurlu olsun." dedi.
Ardından okul onunde basın mensuplarına acıklamalarda bulunan Davutoğlu, Cumhuriyet'in ikinci yuzyılının ilk secimine girildiğini vurgulayarak, "İnşallah 1950'den bu yana olduğu gibi, bundan sonra da nice secimler hep olacak. Cok partili sistemde milletin kullandığı iradeyle secim uzerinden ulkeyi bir emanet olarak devralan iktidarlar, sureleri boyunca bu emanete sadık kalmak icin calışmak durumundadır." ifadelerini kullandı.
Ahmet Davutoğlu, kampanya suresince siyasiler olarak cok konuştuklarını vurgulayarak, şunları soyledi:
"Bugun halkın konuşma vakti. 'Halk ne konuşursa doğru konuşur' diye duşunmemiz, bu halkın kararı ne olursa ona hic tereddutsuz saygı gostermemiz gerekir. Bu, Turkiye'de demokratik bilincin yansıması olacak. Ben, 14 Mayıs 1950'de olduğu gibi Turkiye'de cok partili sistemde demokratik teamullerin oluşması acısından bir donum noktası olacağı kanaatindeyim. Biz onumuzdeki yuzyıla, demokratik hukuk devletine dayalı, insan hak ve ozgurluklerine saygılı, dunyada itibarlı, kendi icinde toplumsal barışı sağlamış, butun kesimleriyle, farklı duşunceleriyle, inanclarıyla, barış icinde yaşayan bir toplum olma idealiyle girmek durumundayız. Secimler, bu idealin gercekleşmesine vesile olacak."
Anadolu'da secim bayramının en iyi şekilde, barış icinde yaşanacağı umidiyle milleti saygı ve muhabbetle selamladığını dile getiren Davutoğlu, partililerle hatıra fotoğrafı cektirdi.