14 Mayıs'ta yapılan 28. Donem Milletvekili Genel Secimi'nde Manisa AK Parti'den 1. sıradan milletvekili adayı olan unlu oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu resmi olmayan sonuclara gore milletvekili secildi. 14 Mayıs 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Donem Milletvekili secim sonucları netleşmeye başladı. Sandıkların yuzde 98'e yakını acıldı.
RESMİ OLMAYAN SONUCLARA GORE MECLİSE GİRDİ
Payitaht Abdulhamit dizisinde "Tahsin Paşa" karakterine hayat veren Bahadır Yenişehirlioğlu Ak Parti'den Manisa 1. sıradan aday olmuştu. 2023 secimlerinde resmi olmayan sonuclara gore Bahadır Yenişehirlioğlu Manisa'dan milletvekili secildi.
"SANDIKLARDA PROVOKASYON VE KARGAŞA YOK"
Oyunu doğup buyuduğu Akhisar ilcesindeki evlerinin karşısında bulunan Misak-ı Milli İlkokulu'nda 1306 nolu sandıkta kullanan Yenişehirlioğlu, secimle ilgili şunları soylemişti: "Memleketimiz icin hayırlı uğurlu olsun. Ben de bu secimlerde oyumu cocukluğumdan beri evimizin karşısında bulunan Misak-ı Milli İlkokulunda kullanıyorum. Ulkemiz icin hayırlı uğurlu olmasını istiyoruz. Sıkıntısız, kazasız belasız şu ana kadar takip ettiğimiz netice gayet guzel. Herhangi bir sıkıntı yaşanmaksızın, ulkemizin demokrasi geleneği dort dortluk ortaya konulmuş durumda. Bu da acıkcası beni cok mutlu ediyor. Butun sandıkları dolaştım. Gorduğum o ki insanlarımız oylarını kullanıyor, herhangi bir provokasyon yok, herhangi bir kargaşa yok. Bu da Turkiye'nin ileri demokrasi noktasında ne kadar yol aldığını gosteriyor. Birlik beraberliğimizi koruyacağız. Demokrasinin gereğine saygı gostereceğiz. Umarım ki kaldığımız yerden devam edeceğiz."