Gumuşhane Universitesi tarafından Yuksekoğretim Kurulu Başkanlığınca yakın bir zamanda belirlenen kurallara aykırı oğretim gorevlisi ilanı verildi! Bilindiği uzere, akademik personel ilanlarında yaşanan bazı etik ve mevzuata aykırı durumlardan dolayı olarak Yuksekoğretim Kurulu Başkanlığınca her bir unvan grubuyla ayrı ayrı kadro ilanlarında dikkat edilmesi gereken hususlara dair kapsamlı bir yazı yuksekoğretim kurumlarına gonderildi.
(YOK Yazısına dair 12 Nisan 2023 tarihli habere ulaşmak icin TIKLAYINIZ.)
Bu yazıda, Oğretim Gorevlisi (Ders Verecek) ile Oğretim Gorevlisi (Uygulamalı Birim) statusunde ilan edilecek kadrolarda ayrıma gidilerek yalnızca uygulamalı alanlarda calışacaklarda "sertifika ile makine/cihaz kullanımı belgesi gibi belgelerin herhangi bir adayı tanımlamayacak şekilde belirlenmesine" karar verilmişti.
Ancak, cok kısa bir sure sonra Gumuşhane Universitesi tarafından bu kurala aykırı olarak oğretim gorevlisi ilanı verildi.
İlgili yuksekoğretim kurumu tarafından 15 Mayıs 2023 gunu yayımlanan Kelkit Aydın Doğan Meslek Yuksekokulu Muhasebe ve Vergi Bolumu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı Oğretim Gorevlisi ilanında, "İktisat Bolumu lisans mezunu olup, İktisat alanında tezli yuksek lisans yapmış olmak ve Muhasebe Uygulamaları Programı Eğitim Sertifikasına sahip olmak." şartı aranmıştır.
Halbuki, yukarıda yer verilen YOK yazısında izah edildiği uzere ders veren statude alınan Oğretim Gorevlilerinde sertifika şartına yer verilmemesi istenmiş, bu durumun sadece uygulamalı birimlerde istihdam edilecek Oğretim Gorevlileri icin belirli bir adayı tanımlamayacak şekilde belirlenmesine imkan verilmiştir.
Dolayısıyla, Gumuşhane Universitesi tarafından yayımlanan bu ilanın halen başvuru surecinin devam ettiği bugunlerde gecikmeksizin guncellenmesi gerekmektedir.