Merhaba arkadaşlar,
Bu foruma daha once uye olduğum halde pek giremiyordum. Bugun bir boşluk buldum ve girip forumu inceleyim dedim. Facebook bolumunde coğu arkadaş Facebook ile nasıl kazanc elde edeceğinden habersiz. Orneğin; bir cok arkadaşımız satılık fake profil diyor cevap olarak ne işe yarar diye karşılık goruyorlar. Aynı şey arkadaş ekleme de de gecerli tanımadığım insanı niye ekleyim diye cevaplar alınıyor. Bu yuzden bu makalemde bunlardan bahsetmek istedim.
Fake profil nedir?
Fake profil kişisel hesabınız haricinde acılan ve coğunlukla yuksek takipcili arkadas profilleri oluşturmak icin kullanılır. Genelde bayan profili olarak acılır ve tanımayan kişiler eklenir.
Peki neden tanımadığımız kişileri ekleyelim?
Facebook kullanılmayan profiller icin geliştirdiği profili sayfaya donuşturme yontemi ile bu işe yaramayan ve kullanılmayan profilleri sayfalara cevirmeye izin vererek bu profillerin kullanılmasını amaclamıştır. Ve herşey de olduğu gibi bunun da pazarı oluşmuştur. Konularda gormuşunuzdur. Sayfalarınıza şu kadar uye cekilir tarzında başlıklı konular var. Bu kişiler elindeki fake profilleri sayfaya cevirerek sayfalarınıza uye cekerler. Fake profiller oluşturanlarda bu kişilere profilleri satarak kazanc elde ederler.
Peki duplicate ile uye cekenler 10k,100k gibi rakamları nasıl buluyorlar?
Duplicate yontemiyle hayran cekenler birkac şekilde bu oranları buluyorlar. Kimisi bircok fake profil olusturarak, kimisi fake profil satın alarak, kimisi de profilleri calarak bu kadar oranları buluyorlar. Maalesef duplicate ile uye ceken arkadaşlarımızın buyuk bir coğunluğu gelen talebi karşılamak icin başkalarının profillerini calmakta. (Kimse alınmasın.Ben herkesi kastetmiyorum.)Bu yuzdende son zamanlar duplicate kilit sorunu diye başlıklar gormektesiniz. Bu sorun profil calınmalarına karşın alınan onlemdir.
Fake profilleri satın alarak ne yapılıyor?
Satın alınan profiller Facebook'un ozelliği olan profili sayfaya donuşturme yontemi ile sayfalara ceviriliyor. Orneğin 500 arkadaşlı Ayşe adındaki profili Tarih isimli sayfaya cevirebilirsiniz.
Sayfa birleştirme nedir?
Bunu ornekleyerek anlatmak isterim. Elinizde 2 sayfa var. Birisi 1000 kişilik Tarih sayfası diğeri 55 kişilik Osmanlı Tarihi isminde olsun. Siz 55 kişilik Osmanlı tarihi sayfasını kullanmak istemiyorsunuz ve bunu silmeyi duşunuyorsunuz. Burada devreye duplicate(sayfa birleştirme) yontemi giriyor. Bu yontemle 55 kişilik sayfanızın adını Tarih olarak değiştirdikten sonra 1000 kişilik sayfanıza girerek kaynaklar bolumunden Marge duplicate.... sekmesine tıklayarak secebilir ve bu sayfanızla birleştirebilirsiniz. Birleştirdikten sonra 55 kişilik sayfanız silinerek tum hayranlar 1000 kişilik sayfanıza eklenecektir. Boylece Tarih sayfanız 1055 kişi olacaktır. Yukarıda Ayşe profilini Tarih isimli sayfaya cevirmiştik ornekte. O sayfayı da bu sayfamızla birleştirerek sayfamızın hayranını 1555 kişiye cıkartabiliriz. Duplicate ile uye cekenler bu şekilde uye cekmektedir.
Umarım orneklendirmelerle işin mantığını kavramışsınızdır. Bu işin pazarı oluştuğundan şu anda bircok kişi ekmek yemektedir. Sizde bu pazara yabancı kalmayın.