herkese selam arkadaşlar.
Samsung R522 JS02TR marka laptop ım win7 home premium 32 bit ile geldi. ben işletim sistemimi win7 ultimate 64 bite cevirmek istiyorum. dvd im var ve nasıl kuracağımı biliyorum. ancak kafama takılan bazı sorular var:
laptop acılırken, samsungun recovery solutionuna gecmek istiyorsanız (tuşu şuan hatırlamıyorum) tuşa basın tarzı herkesin bildiği tuş geciyor. bu demek oluyorki hdd nin bir kısmı gizli recovery partition olarak ayrılmış.
ben ultimate64 formatı atarken bu partition ı sildiğimde:
1.1- o yazı hala orada olacak mı? olacaksa bir sorun oluşturur mu? sorun oluşturacaksa o yazı kaldırılabilir mi?
1.2- o yazının gelmesi bios un modlu olduğunu mu gosterir?
1.3- yeni kuracağım win7 ultimate icin o şekilde gizli recovery partition oluşturabilirmiyim? oluşturabilirsem o tarz bir tuş atayabilir miyim? ya da o partition u formatlayıp kendi recovery mi koyabilir miyim?
1.4- 64 bit işletim sisteminde 32 bit antivirus(KIS ya da kaspersky PURE) calışır mı? calışırsa duzgun calışır mı?
----
ikinci bir konu da. o&o defrag adlı programı kullanırken toplamda 4 partition olduğunu gordum.
bunlardan biri 100mb, biri 15gb recovery, C ve D
2.1- bu 100mb olan partition ı(system olarak geciyor) format atarken silmem bir sorun oluşturur mu?
bu sorulara cevap verebilirseniz cok mutlu olurum. şimdiden teşekkurler. iyi gunler.
not: konu acil sayılır, en gec 48 saat icinde formatı atacağım.
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- işletim Sistemleri
- Windows 7
- windows 7 home pre(32) den ultimate(64) e geciş hakkında soru