14 Mayıs secimlerinde husran yaşayan muhalif kesimin sosyal medya uzerinden depremzedelere yonelik hakaret iceren paylaşımlarına tepkiler cığ gibi. Deprem bolgesindeki şehirlerde afeti yaşayan ve yakınlarını kaybedenler, "O yardımları bizim goruşlerimizi satın almak icin mi yaptılar? Bu denli acının uzerine bir de hakarete uğramasaydık" diyerek tepki gosterdi 14 Mayıs Pazar gunu gercekleşen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Donem Milletvekilliği Secimleri'nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yaklaşık yuzde 70 desteğin cıkması sonucu sosyal medyada depremzedelere yonelik hakaret paylaşımları tepki topladı. Ozellikle CHP'li secmenler ve bazı sanatcılar tarafından yapılan aşağılayıcı paylaşımlara tepki gosteren depremzede vatandaşlar, yaşadıkları acının siyasete karıştırılmasından şikayetci.
YARDIMLARIN ANLAMI KALMADI
Adıyamanlı depremzedelerden Betul Atalay, "Evimizi, barkımızı kaybettik, ustune bir de fikir ozgurluğumuz yok. En ufak bir bicimde fikrimizi soylediğimizde beddualar, hakaretlerle karşı karşıya kaldım. Bana 'Size yaptığımız yardımlar haram olsun, Allah belanızı versin, keşke hepiniz olseydiniz' diye yazdılar. Şimdi ben onlara soruyorum, o yardımları bize borc olarak mı yaptınız? Ya da fikirlerimizi, oylarımızı satın almak icin mi yaptınız? Keşke boyle olmasaydı. Bu denli acının uzerine bir de hakarete uğramasaydık. Yapılan yardımların da bir anlamı kalmadı" diye konuştu. "Artık bu ulkeye Tayyip Erdoğan'dan başkası lider olamaz" diyen Atalay, "Cunku o bize bir soz verdi. Bizi derleyip, toparlayacak olan da o. Kemal Kılıcdaroğlu'nda ne liderlik ne de kadro var. Kılıcdaroğlu secmeni bu yaptıklarıyla bizi daha cok percinledi. Hatta ona oy verenleri dahi Erdoğan'a doğru kaydırdı" dedi.

ONLARIN UMURUNDA BİLE DEĞİLMİŞİZ
Hataylı depremzede Zubeyde Tekin de nefret kusan paylaşımlara tepki gosterdi. "Bize gelip bizzat boyle bir şey soyleyen olmadı ama cadır kentte insanlar konuşuyor, bunları duyuyoruz" diyen Tekin, şoyle devam etti: "Biz de cok uzulduk, demek ki bizim oyumuzu almak icin yardım etmişler. Bizim yaşadığımız acılar, kayıplarımız onların umurunda bile değilmiş. Yazıklar olsun demekten başka bir şeyimiz yok onlara."

Bunların zihniyeti cok farklı
Hatay'da esnaflık yapan Bulent Cam, depremin Allah'tan geldiğini belirterek, "Allah'tan gelen bir şeyden dolayı insanların yargılamada bir problemi var. Bunların zihniyeti cok farklı, Allah'tan korkmazlar. Tayyip Erdoğan elinden geleni yapıyor. İnsanların aklını celmeye calışıyorlar.Rabbim, Recep Tayyip Erdoğan'ı korusun, ikinci turda secimi rahat alacağız" dedi.
Herkes kendine yakışanı yapar
İş adamı Mustafa Kicevi, "Demek ki rant peşindeler; yardım, acıma konusunda. Doğal afet oldu. Bunu bir siyasetci, istemez. Devlet elinden geleni yapmaya calıştı. Bu yazılan mesajları bildiğimiz icin hic şaşırmadık. Hatay'da sağı olsun, solu olsun Erdoğan'ın yapacağına inandığı icin bu kadar oy cıktı. Erdoğan ikinci turda fark atacak, benim fikrim. Herkes kendine yakışanı yapar. Hatay, bir ay sonra terk edildi. Biz buna şaşırmadık. Rant icin bize yardım gonderdilerse o zaten bizim icin gecersizdir" diye konuştu.
Hicbir şeyi unutmadık

Depremin merkez ussu Kahramanmaraş'ta yaşayan afetzede Cemalettin Ergun, "Depremin ilk gununden itibaren devletimiz, hukumetimiz ve milletimiz devamlı yanımızda oldu. Yapılan yardımlar eğer Allah rızası icin yapılmış ise bir makbuliyeti vardır. Bir menfaat icin şehrimize gelmişlerse zaten bir mana ifade etmiyor" dedi. Murat Huseyin Bolat da, "Biz hicbir şeyi unutmadık. Bize yapılan yardımlardan dolayı teşekkur ediyoruz ama bu şekilde bir duyuru ve ithamlarda kaldığımız icin uzulduk. Bunu yaşayan bilir" şeklinde konuştu.
Neslihan Onder