Urfa'da bağımsız aday Abdulkadir Aslantaş'ın oy kullandığı sandıktan kendisine oy cıkmadı. Aldığı oy sayısının en az 20 binin uzerinde olduğunu savunan Aslantaş'ın "sandıklar incelensin" itirazı kabul edilmedi 14 Mayıs secimlerinde Urfa'daki sekiz bağımsız milletvekili adayından biri olan Abdulkadir Aslantaş, secim calışmalarına aylar oncesinden başlamıştı. Oyle ki, bu calışmalarından dolayı Aslantaş'ın kentte hatırı sayılır bir oy sayısına ulaşabileceği duşunuluyordu. Ancak sandıktan cıkan sonuclar oyle olmadı. Resmi olmayan sonuclara gore, kentte bağımsız adaylar arasında en cok oy alan dorduncu isim olan Aslantaş'a sandıktan cıkan toplam oy 2 bin 878 oldu.
'İNSAN BU KADAR GERİ ZEKALI OLUR MU?'
Aslantaş ile ilginc olan durum ise kendi soylemiyle, oy kullandığı sandıktan kendisine oy cıkmamış olması. Kendisi de bu duruma cok şaşıran Aslantaş, "Bazıları diyor ki, 'Sen kendi kendine oy vermemişsin.' Cok doğru, insan bu kadar geri zekalı olur mu?" diye sordu.
'KOYLERİMİZDEKİ OYLAR BİLE YOK'
Urfa'da aylardır secim calışması yaptığını belirten Aslantaş, şunları soyledi: "Ben Urfa genelinde 14 aydır sahadayım ama bana yansıtılan oy 2 bin 878. Sadece bize atılan goruntulere gore 18 bin 722 oy almışız. Gelen goruntulere gore sadece iki sandıkta 700'den fazla oy almışım. Ustelik bunlar kendi koylerimiz ama bu oylar da ortada yok. Yani ıslak imzalı tutanaklarda bana oy yazılmamış. Aldığım oyların bana eksik yansıtıldığını iddia ediyorum. Ben kendime mi guleyim yoksa başkasına mı guleyim bilmiyorum."
İTİRAZI REDDEDİLDİ
Aslantaş'a gore aldığı oylar yuksek ama sonuclarda bunlar gorunmuyor. Oylarının tutanaklara gecirilmediğini iddia eden Aslantaş, Yuksek Secim Kuruluna itirazda bulunduklarını belirterek, "Sandıkların incelenmesini istedik. Ancak İtirazımız reddedildi" dedi.
Ali GUZEL/Artı Gercek