Olcme, Secme ve Yerleştirme Merkezi (OSYM), Turk Standartları Enstitusu (TSE) tarafından verilen Bilgi Guvenliği Yonetim Sistemi Belgesi'ni almaya hak kazandı. OSYM'den yapılan acıklamaya gore, TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, TSE Bilgi Guvenliği Yonetim Sistemi Belgesi'ni, OSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'a takdim etti.
Ersoy, konuya ilişkin değerlendirmesinde, OSYM'nin, yarım asırlık tecrubesi ve donanımıyla en guvenli uygulamaları yapan kurum olduğuna işaret ederek, "Her yıl onlarca sınav uygulaması yapan OSYM, ortaya koyduğu yeterlilik ile bilgi guvenliği noktasında da cok daha guvenli hale geldi." ifadesini kullandı.
Kurum bilgilerinin, sınava girecek adayların kişiye ozel bilgilerinin guvenliğine yonelik riskleri etkin şekilde yonetmek icin sistematik ve onleyici bakış acısına sahip olduklarını belirten Ersoy, "Aldığımız belge, bu yeterliliğin TSE tarafından onayıdır. Bu belge, duz bir kağıt parcasından ibaret değil. Bu belgenin arka planında bircok birimin senkronize calışması ve emeği var. Tum gayretimiz OSYM'nin kabiliyetlerini daha da arttırmak uzerinedir." değerlendirmesini yaptı.
Bayram Ali Ersoy, Turkiye Yuzyılı hedeflerine uygun olarak kabiliyetlerini arttırmak zorunda olduklarına dikkati cekti.
- "Turkiye'nin geleceğini inşa eden kurumlardan bir tanesiyiz"
TSE ile calışmaktan ve bu belgeyi almaya hak kazanmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Ersoy, Turkiye'nin en guvenilir kurumlarından biri olan OSYM'nin bir standardı olması gerektiğini aktardı. Ersoy, şunları kaydetti: "Daha oncesinde uc dairemizin Bilgi Guvenliği Yonetim Sistemi Belgesi vardı, şimdi tum kurumumuza bu belgeyi yansıtmış olduk. OSYM denetlenebilir, olculebilir, şeffaf bir sistem kullanıyor. Bunu daha da guclendirmek istiyoruz. Turkiye'nin geleceğini inşa eden kurumlardan bir tanesiyiz. Bizi denetleyen kurumun bir devlet kurumu olması guvenliğimiz anlamında da cok onemliydi. Bundan dolayı hem sizlere hem calışma arkadaşlarıma teşekkur ediyorum."
- "Sistematik ve onleyici yaklaşım"
TSE'nin en guclu olduğu alanlardan birinin, bilgi guvenliği kapsamındaki hizmetleri olduğuna dikkati ceken TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin de bilişim teknolojileri sektorunun her gecen gun buyuyup geliştiğini ifade etti.
Şahin, teknolojinin gelişimiyle bilginin, kolay ulaşılabilir ve uretilebilir hale geldiğine vurgu yaparak, şoyle devam etti:

"Teknolojilerin ve bunları yoneten yazılımların guvenli, guvenilir, erişilebilir, kullanılabilir, etkin, surdurulebilir ve doğru olması onemli bir konudur. Bu kapsamda hazırlanan Bilgi Guvenliği Yonetim Sistemi Standardı, kurum ve kuruluşların gizli bilgilerinin guvenliğine yonelik riskleri etkin bir şekilde yonetmek icin sistematik ve onleyici bir yaklaşım sunmaktadır."
Turkiye'nin bilişim teknolojileri alanındaki gelişmelerini desteklediklerini, bilgi toplumu olma hedefine yonelik calışmalarına standardizasyon, test ve belgelendirme hizmetleriyle katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Şahin, "OSYM Başkanlığımız, Bilgi Guvenliği Yonetim Sistemi Belgesini almak icin TSE'yi tercih etti. Sureci uzmanlarımızla başarılı bir şekilde tamamladı. Belgemizin OSYM'ye hayırlı olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.