İcişleri Bakanı Suleyman Soylu, secim gecesi Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın acıklamalarına ilişkin, "Zavallı iki tane belediye başkanı var. Ellerine bir kağıt vermişler, 'Biz ondeyiz kazandık' dediler butun milletimize. Ozur borcları var değil mi bu milletimize? Onlar ozur dilemediler. Ben onlar adına milletten ozur diliyorum" dedi. İcişleri Bakanı Suleyman Soylu, 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Donem Milletvekili Secimleri'nin ardından AK Parti ilce başkanlıklarına yaptığı ziyaretlere devam ediyor. Beşiktaş AK Parti İlce Başkanlığına yaptığı ziyarette konuşan Bakan Soylu, secim doneminde teşkilatın cok iyi calıştığını ve gayret gosterdiğini soyleyerek "Secim sabahı sandıklara sahip cıktınız. Her birinize cok teşekkur ediyoruz. Bu secimin birkac neticesi var. En onemli olanı; Turkiye'de, Turkiye Cumhurbaşkanlığı Hukumet Sistemi'ni değiştireceğini iddia edenler milletin vetosuyla karşı karşıya kalıyor. Millet onların iddiasını reddetmiştir. Cunku bu secimde Cumhur İttifakı Meclis'e 320'nin uzerinde milletvekili ile girmiştir. Onların anayasayı değiştirebilme kabiliyetleri ortadan kaybolmuş ve boylece milletimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yıllardan beri uzerinde durduğu, milletimizin onayladığı Cumhurbaşkanlığı Hukumet Sistemi, yani Cumhurbaşkanlığı Sistemi, Başkanlık Sistemi'ni değiştirmek isteyenlere bu imkanı vermemiş, bu sistemi beğenmiş ve yoluna devam etmek istemiştir. Birinci sonucu secimin budur. İkinci sonucu, yıllardır bu ulkede demokrasi uzerinden ve hukuk sistemimiz uzerinden bu ulkeyi eleştirenler, dışarıdan eleştirenler, dışarının sozunu kullanarak, iceride eleştirenler milletin demokrasi dersiyle karşı karşıya kalmıştır" diye konuştu.
Secimin nasıl demokrasi şolenine donuştuğune, milletimizin demokrasi ve milli iradeye nasıl sahip cıktığına vurgu yapan Bakan Soylu, "Bu millet imzasıyla secime yuzde 88.8 katılımla, iştirakle koyduğu iradeyle cevabı vermiştir. Bu secimin bir neticesi daha var. O da şudur; dediler ki; Tayyip Erdoğan kaybetse de vermez. Vermeyecek. Bu hukumet vermez. Biz 27 milyon oy almış bir Cumhur İttifakıyız. Cumhurbaşkanımız 27 milyon oy aldı. Secime kac oy icin gidiyoruz? 275 bin oy icin gidiyoruz. Bu kadar acık ve net. Yani bu secim sonucu ne olursa olsun başımızın uzerine. Karşısındakini kotulemek icin her turlu anlayışı ortaya koymuş. Bu kim? Pat pat Kemal. Bu memlekette daha neler goreceğiz. Bir de zavallı o iki tane belediye başkanı var. Biri Ankara, biri İstanbul. Şimdi onların ellerine bir kağıt vermişler. Dediler ki 'biz ondeyiz kazandık' dediler butun milletimize. Şimdi o hatırlıyorsanız bir Selo vardı. Selo, 6-8 Ekim olaylarında cıktı boyle boncuk boncuk terleyerek millete PKK'nın kendi onune verdiği kağıdı okudu. Şimdi Turkiye Cumhuriyeti Devleti'ni tanıyor, bu milleti tanıyor. Ama o kağıdı okumak zorundaydı, okudu. Aynı bunlar da sanki Selo'ya birileri nasıl o kağıdı okutturmuşsa, bunlar da cıktılar, dediler ki: 'Biz secimi kazandık'. Şimdi milleti yanıltmak, hani kandırmak, başka bir şey soylemeyeyim. Ozur borcları var değil mi bu milletimize? Onlar ozur dilemediler. Ankara Buyukşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ozur dilemediler. Ben onların amiri sayılırım. Biliyorsunuz, İcişleri Bakanı onların hem disiplin amiridir hem soruşturma amiridir. Ben onların amiri olarak onlar adına milletten ozur diliyorum" ifadesini kullandı.