Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletindeki Herten şehrinde bir pansiyonda Turk bir kadın ve iki kucuk kızı olu bulundu. Cinayet şuphelisi olarak baba gozaltına alındı. Polisten yapılan acıklamada, 37 yaşındaki Ruziye Oz ile kızları Peri (8) ile Masal'ın (5) kaldıkları pansiyondaki odada olu bulunduğu, 35 yaşındaki babaları Uğur S.'nin, cinayet şuphelisi olarak Marl kentinde gozaltına alındığı bildirildi.
Gecen yıl Antalya'dan Almanya'ya gelen ailenin, Almanya'ya yerleşmek icin işlemlerinin surduğu oğrenildi.
İsmini vermek istemeyen bir aile yakını, AA muhabirine yaptığı acıklamada, "Gecen sene Antalya'dan geldiler. Ruziye, cocuklarıyla Turkiye'ye iş vizesiyle gelip gidiyordu. En son pazar gunu geldiler Turkiye'den. Pazartesi bana gelip okula kayıt yaptıracaktık." dedi.
Aile yakını, "O gun surekli arıyorum acmıyorlar. İcime sıkıntı girdi, salı oldu hala cevap yok. Kaldıkları pansiyonu arayıp endişemi dile getirdim. Kapıyı gorevliye actırdık. Adamın durumunu cok kotu gormuşler. Kadını, cocukları sorduk 'carşıya gitti' dedi ama inanmadık. Ertesi gun gittik, yine kadın, cocuklar yok, polise haber verdik. Polis, itfaiye geldi, kadın ve cocukların cansız bedeni oradaymış ve adam kacmış. Gittik ifade verdik." diye konuştu.
Olayla ilgili savcılık ve polis, cinayet komisyonu kurarak inceleme başlattı.