Olcme, Secme ve Yerleştirme Merkezince (OSYM), okullara mudur ve mudur yardımcısı secmek icin duzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yonetici Secme Sınavı (2023-MEBEKYS) 21 Mayıs Pazar gunu gercekleştirilecek. OSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, OSYM'nin hafta sonu duzenleyeceği sınava ilişkin acıklama yaptı.
2023-MEBEKYS'nin 47 ilde, 82 bin 520 adayın katılımıyla yapılacağını bildiren Ersoy, sınavda emniyet dahil 10 bin 620 gorevlinin yer alacağı bilgisini verdi.
Ersoy, 217 bina ve 2 bin 839 salonda duzenlenecek sınavda adaylara coktan secmeli 80 soru icin 150 dakika cevaplama suresi verileceğini ifade etti.
- Hafta sonu bazı sınavlar da elektronik ortamda gercekleştirilecek
Kurumların ihtiyacları doğrultusunda ve elektronik ortamda sınav uygulamalarına devam ettiklerini vurgulayan Ersoy, bu hafta sonu yapılacak e-YDS ve e-YOKDİL sınavlarının 6 bin 420 adayın katılımıyla gercekleştirileceğini, Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-Sınav merkezlerindeki sınavlarda emniyet dahil 530 kişinin gorev alacağını bildirdi.
Elektronik Yuksekoğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (e-YOKDİL 2023/3 İngilizce-Fen Bilimleri) 20 Mayıs Cumartesi, MEB'e bağlı okullara mudur ve mudur yardımcısı secmek icin yapılacak 2023-MEB-EKYS ile Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2023/6 Almanca/Fransızca) ise 21 Mayıs Pazar yapılacak.
Ote yandan, kimlik kartını kaybeden, kimlik kartı bulunmayan veya kimlik kartında kimlik numarası ve fotoğrafı olmayan adaylar icin il ve ilce nufus mudurlukleri sınav gunleri acık olacak.