"(Gencler) Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un yaktığı meşalenin aydınlığında, onu ve fikirlerini ozumseyerek yolunuzu cizecek ve bu ulkeyi mureffeh yarınlara sizler ulaştıracaksınız"- "Asırlardır bağımsız yaşadığımız, her koşesinde ecdadımızdan bir parca olan bu kutsal topraklar, ilelebet milletimizin geleceğine yani sizlere emanettir" Milli Eğitim Bakanı Mahmut Ozer, 19 Mayıs Ataturk'u Anma, Genclik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Ozer, mesajında, 19 Mayıs'ın, bağımsızlığından vazgecmeyen, "İlle de hurriyet" diyerek zulme başkaldıran bir buyuk milletin kurtuluşa attığı ilk adım, mukaddes bir yola cıkmadan once cekilen derin bir nefes, her yaştan gencin dilindeki umut dolu turku olduğunu vurguladı.
"Yanındaki yılın adı değişse de 19 Mayıs, manası bu aziz vatan icin aynı kalacak bir nirengi noktasıdır." ifadesini kullanan Ozer, mesajında genclere şoyle seslendi:
"Sizler o manayı ve hurriyet ateşini bugun bilimin ve aklın ışığına, kultur ve sanatın iyileştirici ufkuna, ortak değerlerimizin birleştirici ruhuna donuşturecek; her ne iş yapıyorsanız o alanda yorulmaksızın calışıp uretecek; ulkemiz ve insanlık icin daima her şeyin en faydalısını yapma gayretinde olacaksınız. 19 Mayıs ruhunu gelecek nesillere aynı heyecanla taşıyacak olanlar sizlersiniz. Buna inancımız tamdır.
Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un yaktığı meşalenin aydınlığında, onu ve fikirlerini ozumseyerek yolunuzu cizecek ve bu ulkeyi mureffeh yarınlara sizler ulaştıracaksınız. Asırlardır bağımsız yaşadığımız, her koşesinde ecdadımızdan bir parca olan bu kutsal topraklar, ilelebet milletimizin geleceğine yani sizlere emanettir."
Ozer, Bakanlık olarak gucunu tarihinden alan, milli ve manevi değerlerine sahip cıkan, 21. yuzyıl becerileriyle donatılmış bilincli gencler yetiştirmenin, oncelikli gorevleri olduğunu belirtti.
Milli Eğitim Bakanı Ozer, Cumhuriyetin banisi Mustafa Kemal Ataturk, silah arkadaşları ve vatan toprağına duşmuş tum şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla andığını, 19 Mayıs Ataturk'u Anma, Genclik ve Spor Bayramı'nı en icten duygularla kutladığını kaydetti.