Zafer Partisi Genel Başkanı Umit Ozdağ, cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu ile yaptığı goruşmeden cıkan sonucları partilerinin yetkili kurullarında değerlendirdiklerini belirterek, "Sinan Bey'in yapmış olduğu goruşme cercevesinde de başka değerlendirmeler yapacağız. Turkiye icin bizim yapabileceğimiz en doğruyu yapma doğrultusunda mucadele edeceğiz." dedi. Ozdağ, KRT'de canlı yayında gundemi değerlendirdi, soruları yanıtladı.
Umit Ozdağ, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu'yla yaptıkları goruşmeye ilişkin bir soru uzerine, konuşmanın iceriğine dair bilgi paylaşmasının doğru olmadığını soyledi.
Zafer Partisi'nin, Ata İttifakı'nın ortaya koyduğu belirli temel esaslar, politik bir duzleminin bulunduğunu dile getiren Ozdağ, bu politik yaklaşımdan kaynaklanan sorularının olduğunu, bu soruların hemen hepsini Kılıcdaroğlu'na sorduklarını ve Kılıcdaroğlu'nun da cevaplarını verdiğini ifade etti.
Goruşmede, Turk siyasetinin genel bir değerlendirmesini yaptıklarını da kaydeden Ozdağ, once heyetler olarak goruştuklerini sonra Kılıcdaroğlu ile baş başa uzun bir değerlendirme yaptıklarını anlattı.
Ozdağ, sozlerini şoyle surdurdu:
"Neticede ben kendisinin yapmış olduğu tespitleri bugun divanda, genel başkan yardımcılarıyla paylaştım. Yarın Genel İdare Kurulu'ndaki arkadaşlarımla paylaşacağım. Genel İdare Kurulu dışında da partimizin kurucular kurulunda yer alan arkadaşlarımızın bir bolumuyle goruşmeler yapacağım.
Bu programdan cıktıktan sonra Sinan Bey'le goruşeceğiz. O da İstanbul'da benim bilgim dahilinde Erdoğan ile goruştu. Biz surekli iletişim icerisindeyiz. Birbirimize gelişmelerle, toplantılarla, ulaşmış olduğumuz sonuclarla ilgili hızla veri paylaşımı yapıyoruz. Sinan Bey bugun goruşme gercekleşmeden hemen once beni aradı. Dedi ki, 'Bir davet geldi. Ben de kendisiyle goruşeceğim.' 'Tabii' dedim. Goruşme bittikten sonra kendisiyle telefonla konuştuk. Daha kapsamlı bir değerlendirmeyi de akşam Ankara'da yuz yuze yapacağız."
- "Makam, mevki pazarlığı yapmıyoruz"
"Pazarlık mı yapılıyor?" tartışmalarının yaşandığının hatırlatılması uzerine Ozdağ, "Pazarlık mı yapıyor, ifadesini bize yonelik psikolojik operasyon olarak kullandılar, başını kesip, sonunu kesip. Bunun hic adil olmadığını duşunuyorum." dedi.
Millet İttifakı'nı oluşturan bileşenlerin aylarca "Şu bakanlık senin olacak, bu bakanlık senin olacak" pazarlıklarını yaptığını dile getiren Ozdağ, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Buna hicbir şey soylemeyenler bizim yapmış olduğumuz pazarlığı eleştiriyor. Biz ne pazarlığı yapıyoruz? 'HDP'ye ne verdiniz, HUDA PAR'a ne verdiniz?' Taraflara bunu soruyoruz. Bunları biz kabul etmiyoruz, verdiğiniz bir şey varsa. Vermediyseniz 'Tamam' dedik. Anayasanın ilk dort maddesi bizim icin değişmez. Anayasa'nın 66. maddesinin değişmeyeceğini kabul ediyoruz. FETO'yle, PKK'yla mucadele edilecek ve sığınmacılar vatanlarına yollanacak, bizim icin olmazsa olmaz, Turkiye'nin en buyuk guvenlik tehdidi. Biz aslında butun yurttaşların ve siyasetcilerin Anayasa'nın kuruluş temellerini savunması gerektiğini savunuyoruz. Bunun pazarlığını yapıyoruz. Makam, mevki pazarlığı yapmıyoruz. 'Bize şu genel mudurluğu verin, şu bakanlığı verin.' Hayır. Biz ilkelerimizi ortaya koyduk ve bu ilkeler cercevesinde başından beri siyasetimizi gercekleştiriyoruz. 'Sorumluluk alır mıyız?' Evet, sorumluluk alırız. Ozellikle cok iyi bildiğimiz ve bizden daha iyi yapamayacaklarını duşunduğumuz konularda sorumluluk ustleniriz, buna da hazırız."
İki tarafla da ortaklaşmaya gidilememesi durumunda secmenlere ne soyleyeceklerinin sorulmasına karşılık, Ozdağ, "O zaman ikisini de desteklemeyiz. Secmenimize de neden desteklemediğimizi soyleriz." yanıtını verdi.
Ozdağ, bir soru uzerine de Kılıcdaroğlu ile goruşmelerinin verimli gectiğini dile getirerek, "Bu goruşmeden cıkan sonucları biz de partilerimizin yetkili kurullarında değerlendiriyoruz. Sinan Bey'in yapmış olduğu goruşme cercevesinde de başka değerlendirmeler yapacağız. Turkiye icin bizim yapabileceğimiz en doğruyu yapma doğrultusunda mucadele edeceğiz." diye konuştu.