Huda Par Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Kılıcdaroğlu'na tepki gosterdi. Yapıcıoğlu "Madem ben teroristim neden beni 2022 yılında alkışladın Kılıcdaroğlu" dedi. Huda Par Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu partisi ve kendisiyle ilgili suclamaya cevap verdi.
1990'larda, Huda Par'ın kuruluşundan 20 sene once olan olaylar icin Huda Par'ın sorumlu tutulamayacağını belirten Yapıcıoğlu "Neymiş biz teroristmişiz, Cok değil, 2022 yılının 27 Şubatında, Rahmetli Erbakan hocayı anma programında, bizi de davet ettiler, gittik rahmetli Erbakanla ilgili bir kac kelam ettik, Kemal efendi sen orda oturuyordun, madem ben teroristtim, niye beni alkışladın?, Yoksa o zaman bilmiyor muydun, yeni mi oğrendin, cevabın bu mu olacak?" dedi.
İyi Parti lideri Meral Akşener'i de eleştiren Yapıcıoğlu "Meral hanım, cok değil, 2021 yılında, genel merkezinde, bizim o zamanki genel başkanımızı ağırlarken, hoşgeldiniz, şeref verdiniz derken terorist değildi de Recep Tayyip Erdoğan'a destek acıkladıktan sonra mı terorist olduk, Madem biz teroristtik de nasıl bizi ağırlamakta şerefyap oldun." dedi.
Huda Par'ın hicbir yasa dışı işinin olmadığına vurgu yapan Huda Par Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu CHP'yi ve Kılıcdaroğlu'nu PKK ve HDP uzerinden şu şekilde sucladı
"Onlar da cok iyi biliyor. Fakat Pensilvanya ve Kandille olan işbirliklerinin uzerine bir şal ortmek icin sabah akşam Huda Par diyorlar. Sizin bu tezviratlarınız sizin karıştırdığını haltları ortmeye yetmiyor beyler. Milleti aptal yerine koymayın"
"Kemal Efendi madem teroristtim, niye beni alkışladın?"
- Alkışlama tarihi: 27 Şubat 2022 pic.twitter.com/7COI7f60rq
Ersin Celik (@ersinceliq) May 19, 2023