Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından nufus kayıtlarına "depremde oldu" diye gecilen Halil Yılmaz, yaşadığını kanıtlamak icin nufus mudurluğu ve savcılığa başvurdu. Osmaniye'nin Toprakkale ilcesinde seyyar satıcılık yapan 48 yaşındaki Halil Yılmaz, 10 gun once e-Devlet sistemine giremeyince eşinin sisteminde kendisinin "olu" olarak gorunduğunu fark etti.
Yetkililerle goruşen Yılmaz, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerde Gaziantep'in Nurdağı ilcesinde Halil Yılmaz isimli birkac vatandaşın yaşamını yitirdiğini, kendisinin de bu nedenle "olu" olarak kaydedilmiş olabileceğini oğrendi.
Yılmaz, AA muhabirine, kayıtlarda "olu" olarak gorunmesi nedeniyle resmi hicbir işini yapamadığını soyledi.
Sorunun cozumu icin gerekli yerlere başvurularını yaptığını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:
"Şu an Bağ-Kur primlerini yatıramıyorum, hastaneye gidip muayene olamıyorum. Yani resmi dairelerde hicbir işlem yapamıyorum. Polis ya da jandarma kimlik sorgusu yaptığında, verdiğim dilekceyi gosteriyorum. AFAD eşime, ben olduğum icin 100 bin lira yatırmış, onu da iade ettik. Bundan sonra ne olur bilmiyorum. Dilekcelerimin sonucunu bekliyorum. İnşallah en kısa surede normal hayatıma donebilirim."