CHP Genel Merkezi'nde Parti Sozcusu Faik Oztrak, sandıklar kapandıktan sonraki ilk acıklamasında "Islak imzalı tutanaklara sahip cıkacağız" dedi. CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı duzenleyen Oztrak'ın acıklamalarından one cıkanlar şoyle:
*Şimdi secimin en kritik aşamasındayız. Oylara, oy cuvallarına, ıslak imzalı tutanaklara sahip cıkacağız. Mevcut ve onceki donem milletvekillerimiz, PM ve YDK uyelerimiz, orgutlerimiz, yerel yoneticilerimiz her turlu engellemeye rağmen secim bolgelerinde gorevlerinin başındalar.
*Sandık başında gorevli arkadaşlarımız, muşahitlerimiz, ustun bir sorumluluk anlayışıyla, gorevlerini surduruyorlar.
*Biz de genel merkezimizde kurduğumuz veri sistemiyle sandık sonuclarını takip ediyoruz. Ustune basa basa soyluyorum. Milletimizin iradesini sonuna kadar koruyacağız ve kazanacağız. Sadece iki adayı oyladığımız icin sonuclar bu akşam hızla belli olacak.
*Tum yetkilileri sağduyulu davranmaya ve gorevlerini layıkıyla yapmaya davet ediyoruz. Sandık gorevlilerimize ve muşahit arkadaşlarımıza ozellikle gorevlerini bir kere daha hatırlatmak istiyorum.
*Sayım sırasında yapılabilecek tum usulsuzlukleri takip edip onleyeceksiniz. Islak imzalı tutanakların secim kurullarına guvenle ulaşmasını sağlayacaksınız. Birleştirme tutanaklarını takip edeceksiniz ve ıslak imzalı tutanakları genel merkezimize hızla ulaştıracaksınız.
*Butun bu işlemler bitene kadar gorevinizin başından ayrılmayacaksınız. Devletin resmi ajansı tarafından acıklanan ilk sonucların basıl manipule edildiğini ve ne kadar hızlı değiştiğini, bu secimin ilk turu dahil, AK Parti donemindeki butun secimlerde gorduk.
*Bu yuzden tekrar ediyorum, gorevinizin başından ayrılmayacaksınız. Ayrıca buradan net bir uyarıda bulunuyoruz: Sonuclar kesinleşinceye kadar kimse bir oldubitti yaratmasın. Balkon konuşmalarıyla suyu bulandırmaya kalkışmasın.
*Milletimiz saat 19:00'da yapacağımız acıklamayı beklesin. Gorevlilerimiz ve vatandaşlarımız sandıkları korumaya devam etsin.