Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, secim yenilgisinin ardından ilk kez acıklama yaptı. İmamoğlu, "Kimse endişe etmesin, her şey yeniden başlıyor. Unutmayın, değişmeyen tek şey değişimdir" dedi. İstanbul Buyukşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 28 Mayıs cumhurbaşkanı secimi ikinci tur oylamasının ardından ilk acıklamasını sosyal medya hesapları uzerinden yaptı. Kemal Kılıcdaroğlu'nun ismini hic anmayan İmamoğlu, değişim mesajı verip "Bana guvenin" cağrısı yaptı. İmamoğlu'nun acıklamalarından one cıkanlar şu şekilde:
- Bu sonucların guzel ulkemize hayırlar getirmesini elbette temenni ediyorum. Turkiye'nin şimdi hızlıca normalleşmeye ve gercek sorunlarına cozum bulmaya acilen ihtiyacı vardır.
- Bugun buyuk hayal kırıklığı yaşayan on milyonların olduğunun farkındayım. Sakın ama sakın umutsuzluğa kapılmayın.
- Kimse endişe etmesin, her şey yeniden başlıyor. Unutmayın, değişmeyen tek şey değişimdir. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuc asla beklemeyeceğiz artık. Bundan sonra butun gonulleri fethetmek icin calışmaya devam edeceğiz.
Benzer hayal kırıklığı 5 yıl once de...
- Benzer bir hayal kırıklığı 5 yıl once de yaşanmıştı. Sadece 9 ay sonra yerel secimlerde muazzam sonuclar elde ettik. Yolumuz uzun, gencliğimiz var. Bana inanın, her şey cok guzel olacak.
- Aynı şeyleri yaparak başka sonuc beklemeyeceğiz artık. Tıpkı 38 yaşındaki Mustafa Kemal Ataturk gibi. Tıpkı 21 yaşındaki Fatih Sultan Mehmet gibi yapacağız.
- Bugun İstanbul'un 570. fetih yıl donumu. İstanbul'un fethini kutlamak icin tum İstanbulluları bu akşam Maltepe Etkinlik Alanına bekliyorum. Bana inanın. Bana guvenin her şey cok guzel olacak.