Şırnak'ta teror orgutu PKK mensuplarınca 8 yıl once bombalı aracla yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Şahin Altmış'ın adı, Adana'daki kızının talebi uzerine zırhlı araca verildi. Adana Emniyet Muduru Doğan İnci, 2015 yılında Şırnak'ta uygulama noktasında teror orgutu mensuplarınca bomba yuklu aracın patlatılması sonucu şehit olan polis memurlarından Altmış'ın ailesini ziyareti sırasında kızı Zeynep, babasının isminin bir emniyet aracının uzerine yazılmasını istedi.
Şehidin kızının talebi uzerine İnci'nin talimatıyla Cevik Kuvvet Şube Mudurluğunde kullanılan "Ural" model zırhlı aracın uzerine "Şehit Şahin Altmış" yazısı yazıldı.
Zırhlı arac, siren calarak Toplum Destekli Polislik Şube Mudurluğu, Sosyal Hizmetler Şube Mudurluğu ve Cevik Kuvvet Şube Mudurluğu gorevlilerinin de katılımıyla şehidin ailesinin oturduğu Cukurova ilcesi Huzurevleri Mahallesi'ndeki apartmanın onune getirildi.
Balkona cıkarak aracı karşılayan şehidin eşi Ozlem ile cocukları 21 yaşındaki Zeynep ve 17 yaşındaki Ali Enes aşağı inip aracı inceledi. Şehidin cocukları daha sonra aracla bir sure gezdi.
- "Benim icin cok duygulandırıcı oldu"
Zeynep Altmış, gazetecilere, babası şehit olduktan sonra bir polis aracına babasının isminin verilmesini cok istediğini soyledi.
Emniyet Muduru İnci'nin isteğini kırmadığını anlatan Altmış, "Babam şehit olduğunda bu evden 'babam gitti bir daha gelmeyecek' diyerek cıkmıştım. Ancak kapımıza onun adının yazılı olduğu zırhlı arac geldi. Bu da bizim icin buyuk bir gurur, bir onur. Babam eve gelmese de onun aracının gelmesi, bir yerde goreve devam ediyor olması benim icin cok duygulandırıcı oldu." diye konuştu.
- "Uzuntumuz cok ama tesellimiz buyuk"
Ozlem Altmış da eşinin ikinci doğu gorevi icin gittiği Şırnak'ta daha once iki kez uğradığı saldırılardan kurtulduğunu, ucuncu saldırıda şehit olduğunu soyledi.
Eşinin memleketleri Malatya'da Polis Şehitliği'nde defnedildiğini anlatan Ozlem Altmış, şoyle devam etti:
"Eşimle, Malatya'da şehitliği gezerken bana şakayla karışık 'Bir gun beni de buraya getirirsin, beni de burada ziyaret edersin' demişti. Cok kızmış, uzulmuştum. Ama bilemedim ki gercekmiş soyledikleri. Onunla gurur duyuyorum. Uzuntumuz cok ama tesellimiz buyuk. Vatan icin şehit oldu. Rabbim tum şehitlerimizden razı olsun. Vatan sağ olsun. Yazıyı gorunce hem gurur hem huzun vardı. Ben Şırnak'tan onun gelmesini bekliyordum, nasip olmadı. Ama boyle bir şekilde gururu da bize yaşattığı icin Allah eşimden binlerce kez razı olsun."
Altmış, eşinin isminin zırhlı araca verilmesinde Adana Emniyet Muduru İnci ile tum emeği gecenlere teşekkur etti.
13 Eylul 2015'de Şırnak-Uludere karayolunun 2. kilometresinde uygulama yapan polis ekibine teror orgutu PKK mensuplarının bomba yuklu aracla duzenlediği saldırıda polis memurları Şahin Altmış ile Soner Yıldırım şehit duşmuş, 5 polis memuru da yaralanmıştı.