Aktif politikayı bıraktığını acıklayan Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP yonetimine 14 Mayıs secimlerinde Cumhurbaşkanı adaylığı icin hazır olduğunu soylediğini, ancak bunun parti yonetimi tarafından gerekcesiz bir şekilde reddedildiğini soyledi Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugun yayınlanan roportajında, HDP yonetimine 14 Mayıs secimlerinde Cumhurbaşkanı adaylığı icin hazır olduğunu soylediğini, ancak bunun parti yonetimi tarafından gerekcesiz bir şekilde reddedildiğini aktardı.
DEMİRTAŞ DUN AKTİF POLİTİKAYI BIRAKACAĞINI ACIKLADI
Demirtaş sosyal medya hesabından dun yaptığı paylaşımda aktif politikayı bırakacağını acıkladı.
Demirtaş paylaşımında "Ben kendi adıma, halkımıza layık bir Politika ortaya koyamadığımız icin ictenlikle ozur diliyorum. Pratikteki cabalarımla bu eksiklikleri giderme sozu veriyorum. Ayrıca, bana yonelik yapıcı eleştirilere teşekkur ediyorum. Eleştirilerden yararlanmaya calışacağım. Mucadeleyi cezaevinden her yoldaşım gibi direncle surdururken, aktif politikayı bu aşamada bırakıyorum" ifadelerini kullanmıştı.
Demirtaş bugun yayınlanan roportajında, HDP yonetimine 14 Mayıs secimlerinde Cumhurbaşkanı adaylığı icin hazır olduğunu soylediğini, ancak bunun parti yonetimi tarafından gerekcesiz bir şekilde reddedildiğini aktardı.