İlkoğretim ve Ortaoğretim Kurumları Bursluluk Sınavında (İOKBS) oğrenciler hangi konulardan sorumlu olacak? 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve bircok ili etkileyen depremler nedeniyle İlkoğretim ve Ortaoğretim Kurumları Bursluluk Sınavına (İOKBS) yonelik aşağıda belirtilen duzenlemenin yapılmasına ihtiyac duyulmuştur.
Bu kapsamda;
İlkoğretim ve Ortaoğretim Kurumları Bursluluk Sınavı 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıflar ile hazırlık sınıfı oğrencilerinin katılımıyla 3 Eylul 2023 tarihinde gercekleştirilecek olup, ilgili mevzuatına gore; "İlce, il veya ulke genelinde genel hayatı etkileyen salgın hastalık, doğal afet, elverişsiz hava koşulları gibi durumlarda bu Yonetmelikle duzenlenen eğitim, oğretim, yonetim ve işleyişe ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkca ayrıca belirlenebilir." hukmu gereğince ulke genelinde sınava girecek tum oğrencilerin sınava esas derslerin ilk donem sonuna kadar işlenen konu, kazanım ve acıklamalarından sorumlu olmalarının uygun olacağı değerlendirilmektedir.
Buna gore; 3 Eylul 2023 tarihinde gercekleştirilecek olan İlkoğretim ve Ortaoğretim Kurumları Bursluluk Sınavının 2022-2023 eğitim ve oğretim yılı birinci donemi sonuna kadar işlenen konu, kazanım ve acıklamaları kapsayacaktır.
Ahmet KANDEMİR