Diyanet İşleri Başkanlığınca 2023 Yılı Atama ve Nakil Sonucları acıklandı. Başkanlıktan yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:
"Atama ve Yer Değiştirme Yonetmeliği'nin 41 inci maddesinin 1 inci fıkrası gereği; 1 Mart- 31 Mart tarihleri arasında dini yuksek ihtisas merkezi muduru, eğitim merkezi muduru, il muftu yardımcısı, ilce muftusu, eğitim gorevlisi, başvaiz, uzman vaiz, cezaevi vaizi, vaiz, şube muduru, murakıp, din hizmetleri uzmanı, eğitim uzmanı ve şef unvanlarında gorev yapan personelin gorev veya yer değiştirme talepleri değerlendirilmiştir.
Başkanlığımızca yer değişikliği uygun gorulup ataması gercekleştirilenler, DİBBYS Programındaki (https://dibbys.diyanet.gov.tr) "Bana Ozel" menusu altında yer alan "Atama Nakil Sonucumu Goster" bolumunden sonuclarını oğrenebileceklerdir.
Daha onceki yıllarda, DİBBYS programı uzerinden yapılan kontrollerde, yukarıda unvanları sayılan ve ataması yapılan personelin ayrılış başlayış işlemlerinde gecikmeler yaşandığı tespit edilmiştir. Bu sebeple ataması yapılan personelin en gec 21.07.2023 tarihinde mevcut gorev yerinden ayrılmaları gerekmektedir. Mezkur tarihte eski gorev yerinden ayrılmayan personelin ilişiği kesilmiş sayılacak ve haklarında idari işlem başlatılacaktır.
Eski gorev yeriyle ilişiği kesilen personelin yeni gorev yerine başlaması ile ilgili 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 62 ve 63'uncu maddelerindeki kanuni sureler dikkate alınacaktır.