KONYA'da lise oğrencisi G.A.'nın (17), 'Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) memur olarak alacağız' diyerek kandırılıp, elektrik ustası Ahmet M'nin (35) cinsel istismarına uğramasına ilişkin davada tutuklanan okul mudurleri H.A (57) ile A.S.K'nin (48), Milli Eğitim Bakanlığı'nın yuruttuğu idari soruşturma kapsamında memurluktan ihrac edildiği ortaya cıktı Lise muduru H.A., gecen yıl son sınıfta okuyan G.A. isimli kız oğrenciyi, derslerinde başarılı olduğu icin 'Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız' diyerek kandırıp, evli ve 3 cocuk babası Ahmet Mandal ile tanıştırdı. Mandal, iddiaya gore; G.A.'ya gunlerce cinsel istismarda bulundu. G.A.'nın durumu anlatması ile ailesi şikayetci oldu. Kendisini 'MİT mensubu' olarak tanıtan elektrik ustası A.M., gozaltına alınıp 25 Kasım'da 'cocuğun cinsel istismarı' sucundan tutuklandı. G.A. ile aynı okulda okuyan K.K. adlı kız oğrenci de A.M.'nın tacize uğradığını belirterek şikayette bulundu. G.A.'nın arkadaşı da olan K.K., ifadesinde, "Ahmet Mandal, 'Seni MİT'e alacağız' diyerek benimle yakınlık kurdu. 'Seni seviyorum' diyerek sarılıp optu" dedi. Soruşturma kapsamında; yeni deliller ışığında dini nikah kıyan okul muduru H.A. ile G.A. ve Mandal'ın dini nikahının kıyıldığı okulun muduru olan A.S.K. tutuklandı.
37'ŞER YIL HAPİS İSTEMİ
Şupheliler hakkında savcılık soruşturması tamamlandı. A.M., H.A., A.S.K. hakkında 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hurriyetinden yoksun kılma', 'cocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı' suclarından 37'şer yıla kadar hapis; tutuksuz sanıklar A.A., M.K., B.K., H.K. icinse 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hurriyetinden yoksun kılma', 'cocuğun nitelikli cinsel istismarı' suclarından hapis cezası istendi.
Milli Eğitim Bakanlığı da okul mudurleri hakkında idari soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 3 hafta once Harun Avcu ile Asuman Sahar Koleri'nin Milli Eğitim Bakanlığı Yuksek Disiplin Kurulu'nca memurluktan ihrac edildiği ortaya cıktı.