Dostlar selam. Araştırdım ama bu başlıkta bir konu bulamadım varsa da affola.
Yaklaşık 1 senedir iOS bir modele gecmeyi planlıyorum ve bu sene gozumu bayağı kararttım artık. Gozume kullanım tarzıma ve kullanmak istediğim boyut, teknoloji, tasarım vs. konuları ele alarak iPhone 8 ve iPhone 7'yi kestirdim. Şimdi gelelim aklımdaki ikilemlere.
1)Depolama. Sadece depolama olarak ele aldığımda iPhone 8 64 GB bana tam gelecek fakat iPhone 7 32 GB konusunda endişelerim var. Ayrıca iPhone 7 128 GB neredeyse bir iPhone 8 64 GB fiyatına yakın. Ayrıca farkındayım bu cok guzel bir pazarlama taktiği ama ne yapalım elden bir şey gelmez Bu arada telefonda oyun oynamayı sevmiyorum. Sadece bir veya iki tane boş zaman gecirmelik arcade oyun indiririm o kadar. Dolu dolu fotoğraf/video cekmiyorum ama galerim uzun vadede kesinlikle hissedilir şekilde yer kaplar. Telefonu dolduracak kadar uygulama beklentim de yok Muzik olarak Spotify var şu an 3GB'dan daha fazla yer kaplıyor. Bunları goz onunde bulundurmak gerek depolama kısmında.
2)Guncellik. Sonucta iPhone 8 hala Apple resmi sitesinde duruyorsa bu iyi bir şey olmalı. İPhone 7 de bence eski değil fakat ilk kez iPhone almayı planladığım icin tereddutlerim var cihaz guncelliği konusunda. Bunu sadece yazılımsal duşunmeyin.
3)Fiyat. İPhone 7 32 GB alsam ekonomik olarak vicdan azabı cekeceğimi sanmıyorum. Fakat burada 1. maddedeki kararsızlığa geri donuyorum.
4)İşlemci teknolojisi. Az bucuk da olsa bilgimle iPhone 8'in işlemcisi nedense beni kendine cok cekiyor. İPhone'ların performans olarak cok fark ettirmediğini cok kez duydum. Fakat bu işlemci teknolojisi iPhone 8'i daha uzun omurlu yapmıyor mu?
Son olarak bu ikilemlerden bağımsız olarak şunu sorayım. İPhone size gore nereden alınır?
Umarım bu sene oldum olası icinde bulunduğum Android kabuğumdan cıkabilirim