Genclerbirliği Kulubunun spor lisesi 2023-2024 eğitim ve oğretim yılında hayata gececek. Kulupten yapılan acıklamaya gore, guclu altyapısıyla Turk futboluna onemli isimler kazandıran kırmızı-siyahlılar, Genclerbirliği Spor Lisesi'ni kurarak onemli bir adım attı.
Ankara'nın en eski liselerinden olan Ataturk Lisesi'nde (Taş Mektep) bir grup oğrenci tarafından kurulan Genclerbirliği Kulubu, spor lisesi icin calışmalarında son aşamaya geldi.
Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri icerisinde eğitim vermeye başlayacak spor lisesiyle ilgili bilgi veren Genclerbirliği Yonetim Kurulu Yedek Uyesi Kenan Memiş, "Milli Eğitim Bakanlığı'yla ortak bir protokol imzaladık ve birlikte hareket ediyoruz. Bina tahsisini ve rutin giderleri kulup olarak biz karşılarken MEB de bize oğretmen gorevlendirmesi ve oğrencilerimizin eğitiminde kullanılacak olan teknik donanım desteği sağlayacak. İlk yıl 30 oğrenciyle eğitim ve oğretim donemine başlayacağız. Her yıl oğrenci sayımız yeni acılacak olan dersliklerle 30'ar artarak devam edecek." ifadelerini kullandı.
Milli Eğitim Bakanlığı'yla yapılan protokol kapsamında tesislerin yanında bulunan Mehmet Ruştu Uzel Teknik ve Endustri Meslek Lisesi onundeki boş arazinin kullanım hakkının da Genclerbirliği Spor Lisesi'ne tahsis edildiğini aktaran Memiş, şunları kaydetti:
"Okul icin tahsis edilen bu boş arsaya, yeni bir antrenman sahası yaparak oğrencilerimizin orada calışmasını sağlayacağız. Boylelikle yeni bir antrenman sahasını daha Genclerbirliği'mize kazandırmış olacağız. MEB'in, tarihlerini belirleyeceği ve okulumuzun mevzuata gore gorevlendirileceği komisyonca yurutulecek olan ozel yetenek sınavına giren ve başarı sağlayan oğrenci kardeşlerimiz, okulumuzda eğitim gormeye hak kazanacak. Okula girmeye hak kazanan başarılı oğrencilerimizin eğitim masrafları kulubumuz tarafından karşılanırken, yine tesis icerisinde oluşturduğumuz yatakhanelerde de yatılı olarak barınmaları sağlanacak."