Daha once Musteşarlık gorevinde bulunan Yusuf Tekin 5 yıl sonra Bakan olarak Milli Eğitim Bakanlığına dondu 1970 yılında dunyaya gelen Prof. Dr. Yusuf Tekin Erzurum'da doğmuştur. Ankara Universitesi Siyasal Bilgiler Fakultesi Kamu Yonetimi Bolumu'nu 1994'te bitiren Yusuf Tekin, mesleki kariyerine aynı yıl Cumhuriyet Universitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakultesi Kamu Yonetimi Bolumu Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı'nda araştırma gorevlisi olarak başladı.
Siyaset ve sosyal bilimler alanında 1997'de yuksek lisans ve 2002'de doktorasını tamamlayan Tekin, Gaziosmanpaşa Universitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakultesi Kamu Yonetimi Bolumu'ne oğretim uyesi olarak atandı. Soz konusu fakultede 2007'ye kadar yardımcı docent olarak gorev yapan Tekin, aynı yıl Siyaset ve Sosyal Bilimler (Siyasal Hayat ve Kurumlar) alanında docent oldu.
2013'te Milli Eğitim Bakanlığı Musteşarlığı gorevine başlayan Yusuf Tekin 2018 yılına kadar bu gorevini yuruttu. Tekin, 2016 yılındaki FETO darbesi sırasında Bakanlıkta Musteşar olarak gorev yaptı. Bu gorevi sırasında kararlı politikalarla FETO'yle ilişkili personelin meslekten ihracını sağladı.
Yeni hukumet sistemi ile birlikte musteşarlık makamının kaldırılması sonrasında Tekin oğretim uyeliğine gorevine geri dondu ve 2018 yılında Ankara Yıldırım Beyazıt Universitesi Siyasal Bilgiler Fakultesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yonetimi Bolumune profesor olarak atandı.
Prof. Dr. Yusuf Tekin, 15 Eylul 2018 tarihinden bu yana Ankara Hacı Bayram Veli Universitesi rektorluğu gorevini yurutuyordu.
Evli ve uc cocuk babası Tekin, iyi derecede İngilizce biliyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine'yi acıkladı