"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin merkez ussu Kahramanmaraş ile Malatya, Gaziantep, Adıyaman, Kilis ve Şanlıurfa'da Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Liselere Geciş Sistemi (LGS) kapsamında 8. sınıf oğrencilerinin katıldığı merkezi sınav başladı. Kahramanmaraş'ta oğrenciler, erken saatlerde aileleriyle sınav merkezlerine geldi. Suha Erler Anadolu Lisesi ile TEAŞ İstiklal Ortaokulu'na gelen oğrenciler sınav salonuna alındı.
İl Milli Eğitim Muduru Yusuf Kahraman, AA muhabirine, kent genelinde 65 okulda 17 bin 640 oğrenicinin sınava gireceğini soyledi.
Depremlerin ardından tum okulların acıldığını aktaran Kahraman, artcıların devam ettiği Goksun ilcesinde sınavların, tedbir amaclı ve oğrencilerin motivasyonlarının bozulmaması adına 26 konteyner ile 16 cadırda gercekleştirileceğini kaydetti.
- Gaziantep
Gaziantep'te ise 48 bin 300 oğrenci LGS kapsamındaki merkezi sınava girecek.
Sınav oncesinde okullara aileleriyle gelen oğrenciler, polis ve gorevlilerin eşliğinde sınava girecekleri salonlarına yoneldi.
Ailelerse okulların onunde oğrencilerinin sınavdan cıkmasını bekledi.
- Şanlıurfa
Şanlıurfa'da 53 bin 445 oğrenci 2 bin 983 salonda sınav heyecanını yaşayacak.
Oğrencilerin sınav salonlarına alınmasının ardından veliler okul dışında beklemeye başladı.
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, tum oğrencilere başarı dileyerek, "Kıymetli evlatlarım, calıştınız, cabaladınız ve uzun bir maratonun sonuna geldiniz. Hicbir emek karşılıksız kalmaz. Sizler de emeklerinizin karşılığını alacaksınız inşallah. LGS'de her birinize tum kalbimle başarılar diliyorum. Kurduğunuz butun hayaller gercek olsun." ifadelerini kullandı.
- Malatya
Malatya'da sınavda ter dokecek oğrenciler, erken saatlerde aileleriyle sınav merkezlerine geldi.
Diniye Calık İlkokulu'na gelen oğrenciler sınav salonuna alındı.
Deprem nedeniyle hasar gormeyen okullarda da gercekleştirilen sınava 9 bin 600 oğrenci katılacak.
- Kilis
Kilis'te sınava girmek icin gelen adaylar sınıflara alındı.
İl Milli Eğitim Muduru Mehmet Emin Akkurt, Suleyman Demirel Ortaokulu'na gelerek oğrencilerin heyecanına ortak oldu.
Gazetecilere, kentte 4 bin 331 oğrencinin sınava gireceğini acıklayan Akkurt, "Butun Turkiye'de olduğu gibi Kilis'te de liselere giriş sınavı başladı. 19 okulda, 331 salonda yaklaşık 700 gorevli oğretmenin gorev aldığı iki oturumlu bir sınava başlıyoruz." dedi.
Akkurt, oğretmen ve oğrencilerin deprem surecinden etkilenmemeleri icin yoğun caba gosterdiklerini ifade etti.
Oğrencilerden Ebrar Sağlamkol ise 4 yıldır bu anı beklediğini ve emeğinin karşılığını almak icin bu sınava girdiğini belirtti.
Veli Zehra Bulut ise oğlunu sınava getirdiğini ve cok heyecanlı olduğunu dile getirdi.
Adıyaman'da da oğrenciler sınav heyecanı yaşıyor.