Hazine ve Maliye Bakanlığına atanan Mehmet Şimşek, duzenlenen devir teslim toreniyle gorevi Nureddin Nebati'den devraldı. Bakan Şimşek, "Onumuzdeki donemde bu hedefe ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, ongorulebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktır. Turkiye'nin rasyonel bir zemine donme dışında bir seceneği kalmamıştır" dedi. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Nureddin Nebati yerine Hazine ve Maliye Bakanlığına 29 Ağustos 20071 Mayıs 2009 yılları arasında bakanlık gorevi icra etmiş Mehmet Şimşek atandı. Şimşek, bakanlığın Dikmen yerleşkesinde duzenlenen devir teslim toreni- 65. Hukumetin sona erdiği 10 Temmuz 2018'den sonra ilk defa ekonomiden sorumlu olarak gorevine başladı. Torende konuşan Nureddin Nebati, "Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle cok değerli dostumuz Mehmet Şimşek'e bugun gorevimi devretmek uzere bir aradayız. Oncelikle ulkemiz ve dunya acısından kritik bir donemde bana guven duyarak bu makamı teslim eden Cumhurbaşkanımıza şukranlarımı arz ediyorum. Kutlu bir emanet olarak gorduğum bu gorevi en iyi şekilde yerine getirebilmek icin hicbir zorluk karşısında asla yılmadan ve birbirinden değerli mesai arkadaşlarımla birlikte gece-gunduz demeden calışarak surdurdum. Attığımız her bir adım, milletimizin ortak menfaatleri doğrultusunda ve bu makamın getirdiği buyuk sorumluluk duygusuyla atılmış olan adımlardır. Tam bağımsız, guclu ve buyuk Turkiye inancıyla ilerlerken bizler icin en onemlisi milletimiz ile yan yana verdiğimiz bu mucadeleye bir vazife bilinciyle yaklaşarak ve en ufak bir gaflete duşmeden aralıksız hizmete devam etmektir" dedi.
"Şeffaflık, tutarlılık, ongorulebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktır"
Bakan Mehmet Şimşek ise yaptığı konuşmada, mevcut hukumetin temel hedefinin toplumsal refahı artırmak olduğunu ifade ederek, "Onumuzdeki donemde bu hedefe ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, ongorulebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktır. Turkiye'nin rasyonel bir zemine donme dışında bir seceneği kalmamıştır. Kurala dayalı, ongorulebilir bir Turkiye ekonomisi, ozlenen refaha ulaşmamızda anahtar olacaktır. Kuresel zorlukların, jeopolitik gerginliklerin arttığı bir konjonkturde kurumsal kalite ve kapasitemizi guclendirerek makro finansal istikrarı onceliklendireceğiz" diye konuştu.
"Surdurulebilir yuksek buyume icin mali disiplinin tesis edilmesi ve fiyat istikrarın sağlanması temel hedefimiz olacaktır"
Vakit kaybetmeden Orta Vadeli Program calışmalarına başlayacaklarını dile getiren Bakan Şimşek, "Surdurulebilir yuksek buyume icin mali disiplinin tesis edilmesi ve fiyat istikrarın sağlanması temel hedefimiz olacaktır. Orta vadede enflasyonun yeniden tek haneli rakamlara duşurulmesi, her alanda ongorulebilirliğin artırılması, cari acığı azaltacak yapısal donuşumun hızlandırılması, ulkemiz icin hayati onem taşımaktadır. Uygulanacak maliye politikası ve yapısal reformlarla Merkez Bankası'na enflasyonla mucadelede destek olmak temel politikamız olacaktır. Bu oncelikler cercevesinde calışmalarımızı eşgudum icinde ilgili bakanlıklar ve kurumlarımızla guclu bir koordinasyon sağlayarak yuruteceğiz" dedi.
Toren, Nebati ve Şimşek'in birbirine cicek takdim etmesinin ardından son buldu.