Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından acıklanan yeni kabinede Dışişleri Bakanlığı gorevine getirilen Hakan Fidan'a Avrupalı mevkidaşlarından tebrik mesajları geldi. Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra, Twitter'dan yayımladığı mesajında, Dışişleri Bakanı olan Hakan Fidan'ı tebrik etti.
Hoekstra, mesajında, "Turkiye Dışişleri Bakanı olarak atanan Hakan Fidan'ı tebrik ederim. İşbirliğimizi ve bağlarımızı guclendirerek ortak sorunlarımızı ele almayı dort gozle bekliyorum." ifadesini kullandı.
Başka bir paylaşım daha yapan Hoekstra, bir onceki kabinede Dışişleri Bakanı olarak gorev yapan Mevlut Cavuşoğlu'na teşekkur ederek, bundan sonra Meclis'teki faaliyetlerinde başarılar diledi.
- "Kuresel sınamaların ustesinden gelmek icin birlikte calışmaya hazırız"
İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Dost ulke, NATO muttefiki ve Akdeniz'de stratejik ortak Turkiye'nin Dışişleri Bakanı olarak atanan Hakan Fidan'ı tebrik ediyoruz. Kuresel sınamaların ustesinden gelmek icin birlikte calışmaya hazırız. Başarılar." ifadelerini kullandı.
Ankara'ya gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın goreve başlama torenine katılan Malta Dışişleri, Avrupa İşleri ve Ticaret Bakanı Ian Borg da Twitter'da, dunku merasimde Hakan Fidan ile beraber cekildiği bir fotoğrafı paylaşarak, şunları kaydetti:
"Turkiye'nin yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı ve yeni Ticaret Bakanı Omer Bolat'ı en icten şekilde tebrik ediyorum. İyi niyetleri ve nezaketleri icin teşekkur ettiğim selefleri Mevlut Cavuşoğlu ve Mehmet Muş ile kurmuş olduğum işbirliğimizi surdurmek ve ilerletmek dileğiyle."
- "Yaşasın Pakistan-Turkiye Dostluğu"
Pakistan Dışişleri Bakanı Bilaval Butto Zerdari ise Hakan Fidan'ı Dışişleri Bakanı olarak gorevlendirilmesi dolayısıyla kutladı.
Zerdari, Twitter'da yaptığı paylaşımda, Fidan'la cok yakında calışmak ve stratejik ortaklığı daha yuksek seviyeleri cıkarmak icin sabırsızlandığını belirterek, "Yaşasın Pakistan-Turkiye Dostluğu." ifadesini kullandı.
- "İşbirliğimizi dort gozle bekliyorum"
Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grlic Radman da sosyal medya hesabından, "Hakan Fidan'ı yeni gorevi icin tebrik ediyorum. Turkiye ve Hırvatistan arasındaki guclu ilişkilerin devamı icin gelecek işbirliğimizi dort gozle bekliyorum." paylaşımında bulundu.
Mevlut Cavuşoğlu'na yapıcı calışması ve bu zamana kadar beraber gosterdikleri ortak caba icin teşekkur eden Grlic Radman, "Sizinle işbirliği yapmak harikaydı. Gelecek calışmalarınızda başarılar dilerim." ifadesini kullandı.
Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis de Twitter hesabından, "Hakan Fidan'ı Dışişleri Bakanı olması dolayısıyla tebrik ediyorum. Aramızdaki verimli işbirliğini dort gozle bekliyorum." mesajını paylaştı.
İrlanda Dışişleri Bakanı Micheal Martin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından acıklanan yeni kabinede Dışişleri Bakanlığı gorevine getirilen Hakan Fidan'ı kutladı.
Martin, "Ulkelerimizin karşı karşıya olduğu ortak zorluklar konusunda devam eden guclu işbirliğini sabırsızlıkla bekliyorum." ifadesini kullandı.
Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Twitter'dan, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından acıklanan yeni kabinede Dışişleri Bakanlığı gorevine getirilen Hakan Fidan'ı kutladı.
Baerbock, "Hakan Fidan'ı, Turkiye Dışişleri Bakanı olarak atanmasından dolayı tebrik ederim. Size guveniyorum ve Turk-Alman ilişkilerini ilerletmek ve bu zor zamanlarda karşılaştığımız buyuk zorlukların ustesinden gelmek amacıyla sizinle birlikte calışmayı dort gozle bekliyorum." ifadesini kullandı.
Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, eski Dışişleri Bakanı Cavuşoğlu'nu da guvene dayalı işbirliğinden dolayı takdir ederek, iyi dileklerde bulundu.
Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Guvenlik Politikası Yuksek Temsilcisi Josep Borrell, Twitter hesabından yaptığı acıklamada Fidan'ı dışişleri bakanı olması dolayısıyla tebrik etti.
"AB-Turkiye arasındaki yakın ortaklığı surdurmeyi ve birlikte calışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz." ifadesini kullanan Borrell, Eski Dışişleri Bakanı Mevlut Cavuşoğlu'na da teşekkurlerini ve iyi dileklerini iletti.
Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Ukrayna Devlet Başkanlık Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, İsvec Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, Kuba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez ve İran Dışişleri Bakanı Huseyin Emir Abdullahiyan da Fidan'ı tebrik edenler arasında yer aldı.