Galatasaray'ın Spor Toto Super Lig'de kazandığı 23. şampiyonluk icin hatıra para basıldı. Hatıra paraların tanıtımı icin Nef Stadı'nda duzenlenen toplantıya, Galatasaray Kulubu Başkanı Dursun Ozbek, eski başkan Adnan Polat, teknik direktor Okan Buruk ve takım kaptanları Fernando Muslera, Kerem Akturkoğlu ve Bafetimbi Gomis ile Darphane ve Damga Matbaası Genel Muduru Abdullah Yasir Şahin katıldı.
Toplantıda konuşan Dursun Ozbek, elde ettikleri şampiyonluğun mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, "Cok guzel bir gunun gecesindeyiz. Gecen hafta şampiyon olmuştuk, bu hafta da şampiyonluğumuzun tescilini yaptık. Galatasaray 4 yıldızıyla Super Lig'in generalidir. Bugun de ikinci ve ucuncu olacakların kararını verdik. Son derece mutluyum." dedi.
Şampiyonluktan dolayı sarı-kırmızılı camiayı kutlayan Dursun Ozbek, "Bundan sonra onumuzde Avrupa var. Şimdi sıra orada. Avrupa'da mucadele edecek cok kuvvetli bir takım hazırlamak istiyoruz. Calışmalarımız daha onceden başlamıştı. Devam ederek, gidecek. Buradan Darphane'ye teşekkur ediyorum. Şampiyonluk hatıra paraları basıyorlar. Cumhuriyet'in 100. yılında şampiyon olmak cok onemiydi." diye konuştu.
Darphane ve Damga Matbaası Genel Muduru Abdullah Yasir Şahin de Galatasaray'ı şampiyonluğundan dolayı tebrik ederek, "Benim icin de cok ozel bir gun. Son 3 yıldır biz Darphane ve Damga Matbaası Genel Mudurluğu olarak şampiyonluk hatıra paralarını basıyoruz. Bu yıl benim de taraftarı olduğum Galatasaray'ın 2023'te 23. şampiyonluğuna ulaşması benim icin de ozel bir anı oldu. Biz kulubumuzun kuruluşunun yılını baz aldık ve 1905 adet bronz, 1905 adet gumuş, 1905 adet altın kaplama ve 1905 adet de uclu set bastırdık." ifadelerini kullandı.
Şahin, toplantıya katılanlara hatıra paraları hediye etti.
Teknik direktor Okan Buruk da cok değerli bir hediye aldıklarını, paraların Galatasaraylılar icin guzel bir anı olacağını dile getirdi.
Fernando Muslera şampiyonluktan dolayı yaşadıkları mutluluğu ifade ederek, "Dursun Ozbek ve Erdin Timur yonetiminde cok iyi calışmaya devam edeceğiz. Bu aile ortamını surdurerek, cok daha buyuk başarılara imza atacağımıza eminim." şeklinde goruş belirtti.
Kerem Akturkoğlu da Turkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında şampiyon olmalarının kendileri icin buyuk bir gurur olduğunu anlatarak, "Bu anlamı hediye icin de teşekkur ederiz. Elimizde tutacağız, inşallah ileride değerlenir." ifadelerini kullandı.
Bafetimbi Gomis de bu sezon onemli bir başarıya imza attıklarını vurgulayarak, "Hocama, başkanımıza ve Erden Bey'e cok teşekkur ederim. Takıma yeni bir enerji getirdiler ve Galatasaray ruhunu tekrardan ortaya koyduk. Burada butun derbileri kazandık. Her ne kadar ben devam edemesem de seneye Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne devam edecek. Galatasaray buyuk bir takım, formasını giydiğim icin her zaman gurur duydum." değerlendirmesinde bulundu.