Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda devir teslim toreni gercekleşti. Yeni Bakan Alparslan Bayraktar, gorevi Fatih Donmez'den devraldı. 2018-2023 arasında Fatih Donmez'in yardımcılığını yapan Bayraktar, "Bircok yapısal anlamda cok buyuk donuşum gercekleştirdik. Bir taraftan bakanımızın ifade ettiği gibi artan enerji talebini karşılarken diğer taraftan dışa bağımlılığı duşurmeye gayret ettik. Milli enerji ve maden politikasıyla piyasa hedeflerini ortaya koymuştuk. Enerji sektorunde yaşanan kuresel enerji krizi, pandemi, ham madde fiyatları, daralan finansal piyasalar ve savaşla buyuk imtihanlardan sınamalardan başarıyla gectik. Yenilenebilirden nukleer enerjiye, madencilik sektorune, elektrik doğal gaz altyapı projelerine kadar sizden devraldığımız bayrağı daha ileri taşımanın gayreti icinde olacağız. İnanıyorum ki bu sayesinde bolgesinde enerji alanında buyuk aktor olan Turkiye'nin rolunu guclu hale getireceğiz. Cumhurbaşkanımıza ortaya koyduğu Turkiye Yuzyılı vizyonu ve bize verdiği destekten dolayı şukranlarımı arz ediyorum. Sayın Berat Albayrak ve Bakan Donmez'e teşekkurlerimi sunuyorum" diye konuştu.
Eski Bakan Donmez ise "Madencilikte rekorla gecen bir donem oldu. İhracatımızı 6,5 milyar dolara cıkarmış olduk. Cevherden mucevhere giden strateji belirleyerek katma değerli urunlerin uretimini gercekleştirmiş olduk. Bayrağı bugun kendisine teslim ediyorum" değerlendirmesini yaptı.