Fenerbahce Başkanı Ali Koc, "Başkan adayı cıkması durumunda bugun de Olağanustu Genel Kurul'a gitmeye hazır olduğumuzu bir kez daha paylaşıyorum" dedi. Fenerbahce Başkanı Ali Koc, kulubun resmi internet sitesinden acıklama yayımlayarak, başkan adayı cıkması durumunda olağanustu secimli genel kurula gidileceğini ifade etti. Taraftarların uzuntusunu en derinden hissettiklerini belirten Koc, şu ifadeleri kullandı:
"Kulubumuzun catısı altında Başkan olarak gorevde bulunduğum 5. sezon itibarıyla Futbol Takımımız, Fenerbahce icin tek başarı kriteri olan şampiyonluğa ne yazık ki ulaşamamıştır. Bu gerekce ve camiamızın icerisinde bulunduğu negatif durum nedeniyle bazı goruşlerimi paylaşmak istiyorum. Oncelikle, Fenerbahce'yi hayatının odağına koyan, başarısıyla mutlu olan uzuntusuyle kahrolan her bir taraftarımızın, uyelerimizin yaşadıklarını anlıyor, en derinden hissediyoruz. Tum bu duyguların bir yansıması olarak camiamızın bir bolumunden gelen Olağanustu Genel Kurul taleplerini de anlayış ve saygıyla karşılıyoruz. Daha once Fenerbahcemizi yonetmeye talip olacak Değerli Başkan ve Yonetim Kurulu adayları olması halinde Olağanustu Genel Kurul'a gitmeye hazır olduğumuzu belirtmiştim. Bu duruşumun arkasında olduğumu vurgulamakla birlikte cağrıyı yaptığım gunden itibaren bugune dek resmi bir aday cıkmadığı da kamuoyunun malumudur.
Değerli Fenerbahceliler, Bugun itibarıyla Fenerbahce 9 sezondur şampiyonluktan uzak kalmış, ust uste yaşanan olumsuzluklar her şeyi etkiler duruma gelmiş ve camiamız ne yazık ki birbirinden ayrışmış durumdadır. Tum bu gercekler cercevesinde, yeni sezonun takım planlaması surecine girilmişken henuz bir Başkan adayının olmaması, Olağanustu Secimli Genel Kurul'un -tuzuğumuz gereği yapılabileceği tarih de dikkate alındığında- Fenerbahce'yi bir sezon daha hedeflerinden uzaklaştırma riski taşıdığı yadsınamaz bir gercektir.
Olağanustu Secimli Genel Kurul'un gercekleşmesi halinde yeni yonetim kurulunun gorev suresinin 1 yıl ile sınırlı olması da istikrarlı bir calışma yurutulmesinin onunde ciddi bir engeldir. Bu risklere rağmen başkan aday cıkması durumunda bugun de Olağanustu Genel Kurul'a gitmeye hazır olduğumuzu bir kez daha paylaşıyorum. Bu yol tercih edilmediği taktirde ise Haziran 2024'te yapılacak Olağan Secimli Genel Kurulumuzda aday olacak kongre uyelerimizin aday oldukları tarihten itibaren devralacakları goreve en iyi ve sağlıklı bir şekilde hazırlanmaları adına; Kulubumuzun her turlu imkan, bilgi ve detayları, hukuki cercevede değerli Başkan Adaylarına acık olacaktır. İhtiyacları olması halinde soracakları sorulara tarafımızdan yanıt alabileceklerdir.
Son olarak; 2023-2024 sezonunun Futbol Takımı planlaması hayata gecirilmeye başlamış, eksikler tespit edilmiş, Fenerbahce'nin hedefleri cercevesinde butcesel planlamalar yapılmış, transfer goruşmeleri yurutulmektedir. Kısa vadede Futbol Takımımızın onunde Turkiye Kupası hedefi bulunmaktadır. Sizlerden ricam once 11 Haziran gunu Turkiye Kupası'nı kaldırmak ve bu netice sonrasında sezona Super Kupa'yı kazanarak başlamak adına Fenerbahce'mizin etrafında kenetlenmemizdir. Fenerbahce'nin ana ihtiyacı taraftarlarının gucunu arkasında hissetmesidir."