Yurdun bircok yerinde etkili olan sağanak yağışlar Karadeniz bolgesindeki hayatı olumsuz etkiledi. Samsun'da 1 kişi yaşamını yitirirken Amasya'da sele kapılan 2 kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldı. Bolge icin AFAD'dan yeni uyarı da geldi. Samsun'da acıklama yapan İcişleri Bakanı Ali Yerlikaya "Bu gece Samsun'da dikkat. Yarın turuncu uyarı Ordu'ya doğru gidecek. Perşembe gununden itibaren inşallah yoğun yağışlar Karadeniz'den cıkacak diyoruz" ifadelerini kullandı Samsun'da acıklama yapan İcişleri Bakanı Ali Yerlikaya son durumla ilgili olarak bilgi verdi. Bakan Yerlikaya şunları kaydetti:
"HEMŞEHRİLERİMDEN HASSASİYET BEKLİYORUM"
Biliyorsunuz dun akşamdan itibaren Samsun başta olmak uzere Sinop'ta, Amasya'da, Kastamonu'da yoğun yağmur ve onun peşinden maalesef bazı olumsuzluklar yaşandı. Samsun, Ladik ilcesi Tufeklidere mahallesinde bir aracın mahsur kaldığını, olay yerine intikal eden arkadaşlarımız aracta mahsur kalanları kurtardılar. Ladik, Alıclı mahallesi sele kapılan bir vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Birazdan arkadaşlarımla taziyeye gideceğiz. Mekanı cennet olsun, diliyoruz. Allah'tan rahmet diliyoruz. Valimiz acıklama yaptı; Ladik, Atakum, Canik, Tekkekoy'de okullarda oğretime ara verildi. Bugun ozellikle Samsun'a geldim. Gerek Meteoroloji Genel Mudurluğu ve bolge mudurluğunden teyit aldık, yoğun yağışla ilgili turuncu uyarı verildi. Dolayısıyla Samsunlu hemşerilerimden hassasiyet bekliyorum.
SİNOP
Sinop'la ilgili yoğun yağışlar neticesinde Ayancık yolu uzeri Yenicağ mevkiinde dere taşması meydana gelmiştir. Herhangi can kaybı, yaralanma olmamıştır. Kestanelik koyunde mahsur kalan 8 vatandaşımız guvenli noktaya alınmış, Sinop-Ayancık Koyu, Şerefiye koyunde su taşkını olmuş, koprunun altı temizlemiştir. Kapanan koy yollarının ulaşıma acılması icin il ozel irade ve belediye gayret gostermektedir. Cankırı, Karabuk, Bartın, Zonguldak, Bolu ve Duzce'de arama kurtarma calışmalarına destek vermek uzere AFAD tarafından gerekli koordinasyonlar yapılmıştır.
Kastamonu'da 1,5 gunden beri yoğun yağışlar Bozkurt, Catalzeytin ve İnebolu'da etkili olmuştur. Can ve mal kaybı olmamıştır. Bozkurt'ta ulaşımda aksama, Catalzeytin ve Abana ilcelerinde dere taşması meydana gelmiş. Bozkurt, Bayramozu koyunde bir arac sele maruz kalmış, Bayramgazi yolu acılmıştır. Abana ve Bozkurt ilcelerinde 5 binada su tahliye calışmaları yapılmıştır. Kastamonu genelinde 38 koy yolu ulaşıma kapalı olup, ilcelere ulaşımı sağlayan ana arterde bir sorun bulunmamaktır. Bakan yardımcım İsmail Bey'i oraya gonderdim. İnebolu koprusune gittiler, orada onceden meteorolojinin uyarısıyla tedbir alan arkadaşlarımızın her birini kutluyorum. Tekrardan sıkıntı olmamasıyla ilgili guzel tedbirler almışlardır. Az once bakan yardımcımla goruştum. Aynı Bozkurt'ta olduğu gibi su yatağının derin ve genişletilmesi, koprunun mimari tasarımı olması gerektiği gibi yapmayla ilgili calışmalara başlayacağız.
AMASYA
Amasya'da aynı saatlerde başlayan yoğun yağış, Amasya-Erzincan karayolunun Kışlacık mevkisi karayolu ulaşıma belli sure kapanmıştır. Saat 22.00 itibariyle trafik tek yonlu acıldı. Yarından itibaren tamamen acıklanacak. Yukarı Şelale mevkiinde piknikte olduğu belirlenen 3 vatandaşımızın icinde bulunduğu arac yağış nedeniyle maalesef sele kapılmıştır. O aractan 1 vatandaşımız kurtarılmış, 1 vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır. 1 vatandaşımızın da arama calışmaları devam etmektedir. AFADT Başkanımız orada yetkililerle birlikte calışmalara devam etmektedir. En kısa zamanda kayıp olan vatandaşımızın bulunmasını temenni ediyorum. Devlet olarak biz AFAD koordinasyonunda, Samsin'da valimiz, milletvekillerimiz, buyukşehrimiz, Canik Belediye Başkanımız, bolge mudurluklerimiz, karayollarımız, DSİ, Meteroloji, SASKİ guzel işler cıkardı. Yaraları salmakla ilgili calışmalar hassasiyetle devam ediyor. Allah tekrarından korusun diyoruz. Gulsan sanayi sitemizde 2 bin arkadaşımız var. Her birine gecmiş olsun diyoruz. Bu gece Samsun'da dikkat. Yarın turuncu uyarı Ordu'ya doğru gidecek. Perşembe gununden itibaren inşallah yoğun yağışlar Karadeniz'den cıkacak diyoruz.