KONYA'da 2018 yılında cinayete kurban giden Metin ve Necla Buyukşen ciftinin oldurulmesine ilişkin mahkeme tarafından verilen cezaların gerekceli kararı acıklandı. Kararda, sanık Abdullah Başdemir'in sevgilisi Esra Taş'a 'icin rahat olsun ben onları oldurttum' dediği, Esra Taş'ın da sanık Abdullah'a şaka yollu 'sen aslansın yaparsın' şeklinde karşılık verdiği yer aldı Konya'da merkez Karatay ilcesine bağlı İsmil Mahallesinde 2018 yılında evlerinde oldurulen Metin ve Necla Buyukşen ciftinin davası gectiğimiz Cuma gunu Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde goruldu. Davanın karar duruşmasında tutuklu sanık cinayet zanlısı Ertuğrul Celik hakkında, Metin ve Necla Buyukşen ciftini oldurme sucundan 2 kez muebbet hapis cezası, konut dokunulmazlığını ihlalden 4 yıl, Buşra Buyukşen'i yaralama sucundan ise 9 ay, sanık Abdullah Başdemir'e azmettirme sucundan 1 kez muebbet hapis cezası, konut dokunulmazlığını ihlal sucundan 4 yıl hapis cezası, tutuklu sanık Esra Taş ise azmettirme sucundan muebbet cezası ile konut dokunulmazlığını ihlal sucundan 4 yıl hapis cezasına carptırıldı.
Kararda "icin rahat olsun ben onları oldurttum" detayı
Mahkeme heyeti 305 sayfadan oluşan gerekceli kararını acıkladı. Kararda, Ertuğrul'un bu olayı Esra ve Abdullah'ın azmettirmesi sonucu gercekleştirdiği, dosya iceriğinde yer alan iletişimin tespiti kayıtlarından anlaşılacağı uzere sanıklar Esra ve Abdullah'ın hayatın olağan akışına uymayacak şekilde tedirgin hareketler ve konuşmalar yaptıkları, bizzat olayı gercekleştirdiklerine dair konuşmalar olmasa da araştırılmalarını bu oldurme olayı ile ilişkilendirmeleri, bu minvalde araştırma ve konuşma yapmalarının da hayatın olağan akışına uymadığı, tanık Hatice'nin aşamalarda değişmeyecek şekilde olay gunu akşamı, sanıklar Abdullah ve Esra arasında Abdullah'ın Esra'ya hitaben Huseyin'in ailesini kastederek 'Artık seni tehdit edemezler, adamlarımı gonderdim, icin rahat olsun ben onları oldurttum' şeklinde sozler soylediği, Esra'nın da buna karşılık olarak sanık Abdullah'a şaka yollu 'sen aslansın yaparsın' dediği" ifadelerine yer verildi.
Olay yerine kac dakikada gidileceği hesaplanmış
Verilen kararın gerekcesinin devamında ise, "Ertuğrul'un telefon baz bilgilerinin olay yerinde cıkmamasının sanığın o saatte olay yerinde olmayacağını gostermeyeceği, sanığın muhtemel baz bilgilerini kendi lehine cevirmek ve olayda yakalanmamak amacıyla telefonunu yanına almadığı, oldurme eyleminin gercekleştiği saat, olay yeri ile sosyal tesis arasındaki mesafe, Google haritalar uzerinden yapılan sorgulamaya gore İsmil ile Apa arasındaki mesafenin 68 km olması ve bu mesafenin 90 km hızla giden bir aracla 45 dakikada 120 km hızla giden bir aracla 34 dakika surede alınabilmesi, eylem saatinin trafiğin sakin olduğu vakte denk gelmesi ve sanık Ertuğrul'un olay gunu saat 23.00 sıralarında sosyal tesise gelmesi de dikkate alındığında sanığın eylemden sonra tesise gidebilmesi icin yeterli zamanının olduğunun anlaşıldığı" belirtildi.
Yanlış cift olduruldu
Katil zanlısı Ertuğrul Celik'in sokak ve evlerin benzer olması nedeniyle Muradiye-Mustafa Kalınkayış cifti sanarak maktuller Metin ve Necla Buyukşen'i oldurduğune yer verildi.
Olayın gecmişi
Merkez Karatay ilcesi İsmil Mahallesi'nde 3 Eylul 2018'de evlerinde maskeli bir kişi tarafından av tufeğiyle vurulan Metin (55) ile eşi Necla Buyukşen (54) hayatını kaybetmiş, pencereden atlayıp kacan kızları yaralanmıştı. Olaya ilişkin Esra Taş, Abdullah Başdemir, Mustafa Okşen, Ertuğrul Celik, Zekeriya O, Afganistan uyruklu A.U. tutuklanmış, bir sure sonra A.U. ile Zekeriya O. adli kontrol şartıyla tahliye edilmiş, A.U. hakkında takipsizlik kararı verilmişti.

Tutuklu sanıklardan Mustafa Okşen ise cezaevinde rahatsızlanıp kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. İddianamede, sanıklardan Ertuğrul Celik, Abdullah Başdemir ve Esra Taş'ın 2'şer kez ağırlaştırılmış muebbet hapsi, evi katil zanlısına tarif eden Zekeriya O'nun ise "tasarlayarak adam oldurmeye yardım etme" sucundan 2 kez 20 yıla kadar hapsi istenmişti.
Celik'e 5 Mayıs'ta gorulen karar duruşmasında, Metin ile Necla Buyukşen ciftine yonelik eyleminden dolayı "kasten adam oldurme" sucundan 2 kez muebbet hapis, "konut dokunulmazlığı ihlali" sucundan 4 yıl, Buşra Buyukşen'e karşı yaralama sucundan 9 ay hapis cezası, Abdullah Başdemir ve Esra Taş'a da "suca azmettirme" ve "kasten adam oldurme" suclardan 2'şer kez muebbet hapis ile "konut dokunulmazlığı ihlali" sucundan 4 yıl hapis cezası verilmişti. Tutuksuz yargılanan Zekeriya O. ise delil yetersizliğinden berat etmişti.