Gerci biri bana mesleğimi sorduğunda oğretmenim bile diyemiyorum, onune ikinci sınıf olduğum icin devletin bana verdiği “ucretli” takısını ekleyip, sıkıla sıkıla ucretli oğretmenim diyorum. Binlerce oğretmen kadro alamadığı icin yarı parasına da olsa kendi mesleğimi yaparım duşuncesiyle ucretli oğretmenlik yapmaktadır.
Sırf devlet arz talep gibi basit bir matematik hesabını yapmaktan aciz olduğu icin.
Sırf universite mezununu arttırıp avrupaya hoş gorunmek, istihdam edemeyeceğini bile bile kontejyan yukseltip universite actığı icin,
Sırf nede olsa bu insanlar seve seve yarı parasına yarı sigortaya calışıyorlar bir oğretmen yerine iki oğretmen calıştırırım demediği icin, ucretli oğretmeniz.
En buyuk hak savunucusu devlet goz gore gore hakkımızı yiyor. Bizi dort sene kendi universitesinde okutup kendi verdiği diplomayı tanımak icin kpss den benim belli bir puan almamı bekliyor.
Diğer oğretmenlerden nemi farkımız var. Hicbir farkımız yok aynı mesaiyi yapıyoruz, aynı emeği veriyoruz, beklide fazlasını yapıyoruz. Ama oğretmenler odasında diğer oğretmenler aldığı arabanın modelini konuşurken, hafta sonu hangi sinemaya gideceğini soylerken, ek dersler niye gecikti bu ay diye isyan ederken yani hak ettiği parayı cıtır cıtır yerken, biz boynumuzu eğip orda yokmuş gibi davranıyoruz cunku biz o parayı hak etmiyoruz biz ucretliyiz, ikinci sınıf oğretmeniz. Biz diplomayı sadece cercevelemek icin aldık.
Ben asıl şunu merak ediyorum, bu uydurma ucretlendirmeyi
icat eden vatan sever millet vekili
yarı parasına ucretli olarak calışır mı acaba?
ucretli oğretmen