Adana'da, FETO'nun mahrem imamlarıyla ankesorlu hatlar ve bufe telefonlarından ardışık arama sistemiyle haberleştiği iddia edilen tutuklu eski astsubay hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava acıldı. Cumhuriyet savcılığınca, FETO ile bağlantılı olduğu iddiasıyla 5 Aralık 2022'de tutuklanan eski astsubay M.G. hakkında yurutulen soruşturma tamamlandı.
Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, hakkında FETO soruşturması yurutulen tanık C.A'nın ifadelerine yer verildi.
M.G. ile teror orgutunun sohbet toplantılarına katıldıklarını kaydeden tanık C.A, şunları anlattı:
"İstanbul'da orgut icinde faaliyet gosterdiğini bildiğim M.K. ile karşılaşınca FETO ile irtibatım başladı. M.K'nin daveti ile orgutun sohbet toplantılarına katılıyordum. Bir sure sonra bu toplantılar benimde astsubay olarak devrem olan M.G'nin evinde yapılmaya başlandı. Bu eve orgut uyesi sivil kimseler de geliyordu. Burada orgute himmet adı altında para toplanıyordu. Ayrıca orgutsel gizlilik icin telefonları kapatıyorduk. Bu evde orgut elebaşını oven konuşmalar yapılıyordu. Daha sonra bu toplantılara gitmedim."
İddianamede, şuphelinin, soz konusu teror orgutunun mahrem asker yapılanması icerisinde yer aldığı, orgutun mahrem imamları tarafından takip edildiğine dair dijital verilerin bulunduğunun tespit edildiği aktarıldı.
Sanığın FETO'nun mahrem imamları tarafından bufe, market, fatura odeme merkezi gibi yerlerde kurulu kontorlu telefonlar ile kamuya acık alanlardaki sabit ve ankesorlu hatlardan ardışık arandığının tespit edildiği, orgute finansal destekte bulunduğu, calıştığı komutanları hakkında orgutun mahrem imamlarına bilgi verdiği, gizlilik icinde orgutsel buluşma ve goruşmelere katıldığı belirtilen iddianamede, M.G'nin "silahlı teror orgutune uye olma" sucundan 15 yıla kadar hapsi istendi.
Hakkındaki suclamaları kabul etmeyen tutuklu M.G'nin yargılanmasına ilerleyen gunlerde başlanacak.