Ali Yerlikaya'nın İcişleri Bakanlığına atanmasının ardından İstanbul Valisi olan Davut Gul, goreve başladı Yeni kabinede yer bulan ve İcişleri Bakanı olarak atanan Ali Yerlikaya'nın yerine Gaziantep Valisi Davut Gul getirilmişti. Yeni İstanbul Valisi Davut Gul, goreve başladı. Gul'un goreve başlaması nedeniyle İstanbul Valiliğinde bir toren duzenlendi. Torene İstanbul Vali Yardımcısı Gunay Ozturk, İstanbul İl Emniyet Muduru Zafer Aktaş, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tumgeneral Yusuf Kenan Topcu, Sahil Guvenlik Marmara ve Boğazlar Bolge Komutanı Tuğamiral Tayfun Paşaoğlu katıldı.
Burada bir konuşma yapan İstanbul Valisi Gul, Gaziantep'te 4 bucuk yıl istekle, onurla, gururla hizmet ettiğini soyleyerek, "Gaziantep'te varını paylaşmanın, hayırseverliğin, yardımlaşmanın, hasılı komşusu acken tok yatmamanın ne kadar onemli olduğuna şahit olduk. Gaziantep'te ozellikle eğitim kurumları başta olmak uzere ihtiyac bulunan butun yatırımlarda hayırseverlerimizin elini taşın altına nasıl koyduğuna şahit olduk.
Gaziantep'te belki de dunyaya ornek olabilecek bir model ile 'Gaziantep Modeli' ile, birlikte iş yapma kulturunun ne kadar onemsendiğine şahit olduk" dedi.
4 bucuk yılın ardından İstanbul'a atandığını soyleyen Vali Gul, "Bu sebeple Valisi olmaktan gurur duyduğum Gaziantep'ten ayrılıp; Peygamber Efendimizin (S.A.V) hadislerine konu olan, uc imparatorluğa başkentlik yapan, feth edilmesi cağ acıp cağ kapatan, tarihiyle, kulturuyle, sanayisiyle, ticaretiyle dunyanın ve Turkiye'nin en guzel, şehirlerinden biri olan İstanbul'da gorevimizi ifa etmek icin ziyaret ettiğimiz Eyup Sultan ve Fatih Sultan Mehmet turbelerini ziyaret ederek 'Bismillah' dedik. Bizleri bu gorevlere layık goren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak uzere İcişleri Bakanımıza şukranlarımı sunuyorum. Bu toprakları bize vatan yapan tum şehitlerimize Allahtan rahmet gazilerimize sağlık sıhhat afiyetler diliyorum. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Ataturk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Başta halef selef olduğumuz icişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya olmak uzere İstanbul'da gorev yapan valilerimize hizmetlerinden dolayı cok teşekkur ediyorum" ifadelerini kullandı.
"Bu şehrin daha guvenli ve huzurlu bir şehir olması icin gece gunduz calışmak boynumuzun borcudur"
İstanbul'un daha guvenli ve huzurlu bir şehir olması icin gece gunduz calışmanın boynunun borcu olduğunu belirten Vali Gul, "Gorev suremiz icerisinde şehit yakını ve gazilerimiz, engelli, yaşlı, dul ve yetimlerimize yakın ilgi gosteren bir anlayışla, ihtiyac sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret gostererek şehrin gelişim dinamiklerine uygun projeler uretmeye calışacağız. Butun kamu kurumlarında, vatandaşlarımızın işlemlerini sorunsuz bir şekilde halletmeleri icin gerekli ortamı sağlamak ve gerekli duzenlemeleri yapmak; istihdam sağlayan, ulke ekonomisine katkıda bulunan, hasılı bu vatan icin taş ustune taş koyan tum sanayicilerimizin ve ticaret erbabımızın yolunu acmak onemli onceliklerimizden olacak. Bizler, 'birlikten kuvvet doğar' dusturuna sahip bir kulturun mirascısıyız. Bu kadim şehirde İstanbullu hemşehrilerimiz icin yapılacak ne varsa cekinmeden elini taşın altına koyan herkes değerlidir, onemlidir. Nihayet vizyonumuz adalet, misyonumuz halkımızın huzur ve guvenliği olacaktır. Bunun icin yapılması gerekenler yasal sınırlar icinde ve zamanında en etkin şekilde yerine getirilecektir. Gorev yapacağımız sure icerisinde farklılıkla zenginlik kabul edip sayın Cumhurbaşkanımız benim buyuk sevdam dediği İstanbullulara hizmet edeceğiz" diye konuştu.