"2 Turk oyuncunun finalde olması bizi gururlandırıyor"- "Bu final cok guzel olacak. 2 guclu takım, Manchester City ve Inter karşı karşıya gelecek"- "Sadece futbolda değil pek cok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapabilecek kapasitedeyiz" Genclik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Şampiyonlar Ligi Finali'nde Hakan Calhanoğlu ve İlkay Gundoğan'ın olmasının gurur verici olduğunu soyledi.
Genclik ve Spor Bakanı Bak, UEFA Şampiyonlar Ligi Finali kapsamında duzenlenen Yenikapı'daki Şampiyonlar Festivali'nde İstanbul'un Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapmasının onemine dikkati cekti.
2005 yılında Ataturk Olimpiyat Stadı'nda Milan ile Liverpool arasında oynanan final macını hatırlatarak sozlerini surduren Bakan Bak, şoyle devam etti:
"Bu heyecanı 2005 yılında yaşamıştık, ben de mactaydım. Milan ilk yarıyı 3-0 onde tamamlamıştı ama ikinci yarıda macın bitmediğini gorduk. 3-3 biten macta penaltılarla Liverpool kupayı almıştı. Muhteşem bir finaldi, hala konuşuluyor. Yine İstanbul altyapısıyla, tesisiyle her turlu şampiyonaya ev sahipliği yapacak kapasiteye sahip. Bunu her zaman ispatladık. Bu final de cok guzel olacak. 2 guclu takım, Manchester City ve Inter karşı karşıya gelecek. Butun macları takip ettim. Ben genc yaştan beri Avrupa finallerini takip ediyorum. Cok kaliteli ve klas oyuncular var. İnşallah yarın akşam guzel bir final izleyeceğiz."
- "Turk oyuncuların Avrupa'da buyuk kuluplerdeki sayısının artmasını istiyoruz"
Turkiye'nin organizasyonlar icin onemli bir altyapıya sahip olduğunu da vurgulayan Genclik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, şunları soyledi:
"Sayın Cumhurbaşkanımızın onderliğinde Turkiye, Avrupa'da en onemli spor altyapısına sahip ulkelerin başında geliyor. 35'in uzerinde stadımız bitti, yenilerinin yapımı devam ediyor. Onemli finallere ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahibiz. Sadece futbolda değil pek cok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapabilecek kapasitedeyiz. Ulkemiz spor altyapısıyla, heyecanıyla, coşkusuyla, genc nufusu ve futbola olan aşkıyla fark oluşturuyor. Bu finalin ulkemize kazandırılması icin gayret gosteren Turkiye Futbol Federasyonu Başkanlarımıza, bir onceki Genclik ve Spor Bakanımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkur ediyorum. Bu Turkiye'nin gucunu ve marka değerini gosteriyor. Guzel bir final olsun, iyi olan kazansın."
Manchester City ve Inter'in cok onemli futbolculara sahip olduğuna dikkat ceken Bakan Bak, "İstanbul 2 kıtanın birleştiği cok gizemli ve tarihi bir şehir. Bu şehirde insanlar, gelen misafirler umarım cok eğlenceli ve guzel anılarla donecek. Guzel bir final olsun, heyecanla izleyeceğiz. Manchester City'de Haaland, De Bruyne, İnter'de Hakan Calhanoğlu var. Manchester City'de İlkay da var. 2 Turk oyuncunun finalde olması bizi gururlandırıyor. Turk oyuncuların Avrupa'da buyuk kuluplerdeki sayısının artmasını istiyoruz. Bundan once finallerde oynamış Turk oyuncular da var. Burada guzel bir akşam olacak bizler icin." ifadelerini kullandı.
- "2028 Avrupa Şampiyonası icin calışacağız"
Turkiye'nin UEFA 2028 Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapmak icin adaylık başvurusu yaptığını hatırlatan Bakan Osman Aşkın Bak, sozlerini şoyle tamamladı:
"Futbol Federasyonumuzun calışmaları var, biz de destekliyoruz. Turkiye, Turk insanı ve Turk spor altyapısı pek cok organizasyonu yapabilecek kapasitede. Bunu da kanıtladık. Turk sporu gercekten altyapısıyla, gelen sporcularıyla onemli bir noktada. Avrupa'da aranan ve pek cok organizasyonun yapılmasının istendiği bir ulkeyiz. Gurur duyuyoruz. 2028'e adayız, takip edeceğiz. Organizasyon icin de calışacağız. Ben yarın iki takıma da başarılar diliyorum. Bir tarafta İngiltere şampiyonu Manchester City, diğer tarafta İtalya'nın onemli başarıları olan takımı Inter var. 2 Turk oyuncu finalde. Hak eden kazansın."