Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 13 Haziran'da başlayacak asgari ucret muzakereleriyle ilgili "Mutlaka yaşanan enflasyon başta olmak uzere ekonomik bir takım gelişmeler değerlendirilecek ve temenni ediyorum ki bir uzlaşmayla bir sonuc cıkacak. Bu muzakerelerin sonucunun calışanlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." dedi. Asgari Ucret Tespit Komisyonu, asgari ucrete yapılacak ara zam oranını goruşmek uzere 13 Haziran'da toplanacak.
Doğrudan 7 milyondan fazla calışanı, dolaylı olarak ise tum vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ucret rakamıyla ilgili surec 13 Haziran'da başlayacak.
Calışma ve Sosyal Guvenlik Bakanlığının ev sahipliğindeki toplantıya, işci kesimini temsilen TURK-İŞ, işveren kesimini temsilen Turkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katılacak.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ODTU Mezunları Birliği Vakfı Konağı acılışının ardından basın mensuplarına acıklamalarda bulundu.
Asgari ucretle ilgili soruyu yanıtlayan Yılmaz şu ifadeleri kullandı:
"Komisyon toplanacak. Asgari ucret muzakereleri biliyorsunuz tek taraflı bir hadise değil. İşci tarafı, işveren tarafı ve bakanlık tarafı var. Bu muzakereler başlayacak. Mutlaka yaşanan enflasyon başta olmak uzere ekonomik bir takım gelişmeler değerlendirilecek ve temenni ediyorum ki bir uzlaşmayla bir sonuc cıkacak. Bu muzakereleri bekleyelim. Bu muzakerelerin sonucunun calışanlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.
AK Parti'nin kurulduğundan beri felsefesi hep şu olmuştur. Calışanları enflasyona ezdirmemek, her zaman onların yanında olmak. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu temel ilkesidir. İktidara geldiğimiz gunden bu gune hep bu politikayı izledik. Bundan sonra da aynı doğrultuda devam edeceğiz."